تاثیر تعداد و موقعیت دهانه های مهار بندی بر رفتار ستون ها در سیستم دوگانه قاب خمشی و مهار برون فولادی(با نگرشی بر زلزله تشدید یافته)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 772

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCEAUD01_213

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

چکیده مقاله:

در طرح لرزه ای سازه ها، تعیین تعداد و موقعیت دهانه های مهار بندی با توجه به طرح های معماری در پروژه ها معمولاً با مشکل مواجه می شود. این موضوع باعث شده در مواردی انتخاب بهترین موقعیت و تعداد دهانه های مهار بندی هر سازه به اشتباه در تعیین نیروهای طراحی اعضای مجاور آنها (ستون ها) گردد. از الزامات طرح لرزه ای سیستم های باربر جانبی کنترل ستون های مجاور دهانه های مهار بندی برای ترتیب بار زلزله تشدید یافته می باشد که تابعی از ضریب اضافه مقاومت سازه هستند. این تحقیق به دنبال ارائه و معرفی بهترین مدل سازه ای در مورد تعداد و موقعیت دهانه های مهار بندی در یک سیستم سازه ای همانند سیستم دوگانه قاب خمشی . مهاربند برون محور فولادی می باشد چرا که سیستم های دوگانه در استاندارد 2800 سلسله ویرایش 3 تنها در خصوص ظرفیت قاب خمشی توضیحات و معیارهایی وجود داشت و رابطه با مهار بندی ها ضوابطی ارائه نشده بود. علیرغم کنترل رابطه زلزله تشدید یافته در مدل هایی که ستون ها از دو جهت به مهار بندها متصل هستند و نیروی زلزله از هر دو راستا به ستون وارد می شود تعداد مفاصل خرابی (از CP گذشته) نسبت به مدل های با مهار بندی هایی پراکنده میزان قابل توجهی افزایش می یابد. ازآنجایی که افزایش نیروی محوری ترین ستون ها باعث کاهش ظرفیت خمشی آنها (علیرغم کنترل بند زلزله تشدید یافته) می باشد لذا به علت وجود لنگر خمشی در قاب های دو گانه این سازمان ها بسیار زودتر سازمان های دیگر دچار خرابی و عبور از آستانه فرو ریزش می شوند این نتیجه مهم در آیین نامه ایران و حتی آیین نامه آمریکا مشاهده نمی شود.

کلیدواژه ها:

تعداد و موقعیت دهانه مهاربندی ، ضریب اضافه مقاومت ، سیستم دو گانه قاب خمشی و مهاربند برون محور فولادی ، استاندارد 2800 زلزله ویزایش 3 ، زلزله تشدید یافته

نویسندگان

سجاد محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش سازه،واحد سمنان ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان،ایران

عبدالرضا سروقد مقدم

دانشیار هیئت علمی گروه مهندسی عمران،واحد تهران شرق،دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران

علیرضا فاروقی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران،واحد تهران شرق،دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • کمیته دائمی بازنگری، 1384، استاندارد 2800 زلزله-ویرایش 3، آیین نامه ...
  • نیکنام، احمد - میمندی پاریزی، علی اکبر - پاک نیت، ...
  • تقی زاده، رامین، 1392، طراحی و بهسازی لرزه ای سازه ...
  • کمیته دائمی بازنگری، 1392، مبحث دهم مقررات ملی، مرکز تحقیقات ...
  • Merovich, A.T., Nicoletti, J.P. and Hartle, E. (1982). "Eccentric Bracing ...
  • Roeder, C.W. and Popov, E.P. (1978). "Eccentrically Braced Steel Frames ...
  • Richards, Paul.W. (2010). "Estimating the stiffhess of eccentrically braced frames ...
  • Popov, E.P., Engelhardt, MD. and Ricles, J.M. (1989). "Eccentrically Braced ...
  • نمایش کامل مراجع