ارائه یک روش جدید حاصل از ترکیب سه روش پرکابرد شناسایی نقاط حادثه خیز با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) مطالعه موردی: محور قدیم آمل بابل

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 646

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCEAUD02_197

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

چکیده مقاله:

جهت کاهش تلفات و خسارات ناشی از تصادفات، باید نقاط حساس و حادثه خیز شناسایی گردد، تشخیص نقاط حادثه خیز بوسیله مدل ها و روش های گوناگونی انجام می شود. ازجمله این روش ها روش فراوانی تصادفات، نرخ تصادفاتو شدت تصادفات می باشد که هیچ یک نتیجه قطعی و قابل اطمینانی نداده و درجه اعتبار هر یک از این روش ها نسبت به دیگری مشخص نیست و هریک محدودیت خاص خود را دارند، در این مطالعه با استفاده از روش تحلیل سلسه مراتبی AHP و نظر خبرگان و متخصصان شامل اساتید دانشگاه با تخصص مرتبط دانشجویان دکتری رشته حمل و نقل و راهوترابری و کارشناسان وزارت راه و شهرسازی، این 3 روش بر اساس معیار های ناثیرگذار در شناسایی نقاط حادثه خیز اولویت بندی و وزن دهی شده و در نهایت، بر اساس وزن های نهایی مدل AHP ، روش ترکیبی از ترکیب 3 روش شناسایی نقاط حادثه خیز بدست می آید که میزان اثر گذاری هر یک به اندازه وزن اثر بخشی آن در نظر گرفته می شود. این روش ترکیبیی میتواند حتی الامکان مزایای تمام روشها را تحت پوشش قرار دهد و علاوه بر حفظ دقت روشهای قبل ، محدودیت های آنها را جبران کند و با در نظر گرفتن حداکثر معیارها به شناسایی نقاط حادثه خیز بپردازد. در ادامه نقاطحادثه خیز برای مسیر جاده ی قدیم آمل بابل بر اساس 3 روش معرفی شده و همچنین روش ترکیبی شناسایی می - شوند. همانطور که انتظار میرفت با بازدید و مطالعات میدانی مشخص می شود که نقاط معرفی شده توسط روش ترکیبی از اولویت های خاصی نسبت به سایر نقاط معرفی شده جهت رفع حادثه خیزی برخوردار می باشند و روش ترکیبی حالت متوسط و متعادلی نسبت به کلیه روش ها دارد که دلیل آن در نظر گرفتن تمام اطلاعات در 3 روش مورد نظر بر اساس میزان اهمیت آنها از دیدگاه متخصصان و کارشناسان امر است.

نویسندگان

عباس روحی

کارشناس ارشد راه و ترابری دانشگاه آیت الله آملی

غلامعلی بهزادی

استادیار دانشگاه شمال و علوم و تحقیقات آیت الله آملی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • یزدانی، حسام (1389) "بررسی روشهای شناسایی و اولویت بندی نقاط ...
  • آیتی، 1371)، تصادفات جاده ای ایران، تجزیه و تحلیل، مقایسه ...
  • کاظمی، خلیلی، ذوقی، (1391)، بررسی روشهای شناسایی و اولویت‌بندی اصلاح ...
  • پژوهشکده حمل و نقل وزارت راه و ترابری، (1386)، روش‌های ...
  • Montella, A. 2010 , A comparative analysis of hotspot identification ...
  • Elvik, R. 2007 _ State-of-the-ar approaches to road accident black ...
  • An T. Nguyen, Long D. Nguyen, Long Le-Hoai, Chau N. ...
  • AASHTO, (1996). "Roadside Design Guide:. Washington, DC. Analysis and Prevention ...
  • Fouracre, p.r and Jacobs, J.D. 1977, comparative accident cos in ...
  • Cafio, S., Di Graziano, A., Di Silvestro, G., La Cava, ...
  • We cheng, simon P _ washington, 2005. Experimental evaluation of ...
  • نمایش کامل مراجع