بررسی تنوع ژنتیکی برخی ارقام پنبه ایرانی با استفاده از نشانگرهای مولکولی ریزماهواره

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,078

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCFBIO01_009

تاریخ نمایه سازی: 26 تیر 1390

چکیده مقاله:

نشانگرهای ریزماهواره امروزه به عنوان ابزار مولکولی با پتانسیل بسیار زیاد برای تشخیص های ژنومی استفاده می شود . این آزمایش برای بررسی تنوع ژنتیکی 24 رقم پنبه مورد نظر در برنامه های به نژادی با استفاده از نشانگرهای ریزماهواره صورت گ رفت استخراجDNA از برگ های جوان پنبه به روش ژانگ و همکاران ( 2000 ) با اندکی تغییرات انجام شد وDNA حاصل با استفاده از 11 جفت آغازگر ریزماهواره تکثیر گردید . محصولات تکثیر شده با استفاده از ژل پلی اکریلامید 6% حاوی اوره 7 مولار و تحت شرایط واسرشتگی تفکیک شد و با رنگ آمیزی نیترات نقره قابل رؤیت گردید. الگوی باندها بر اساس حضور یا عدم حضور باند با اعداد یک و صفر نمره دهی شد و محتوای اطلاعات چندشکلی برای هر جفت نشانگر محاسبه گردید که0/5824 تا 0/8541 با میانگین 0/7064 برآورد شد . بیشترین میزانPIC مربوط به مکان ژنیBNL1317 و معادل 0/8541 بود تعداد آلل ها در هر جایگاه9-3 آلل و میانگین آن 5 آلل بدست آمد . در مجموع 55 آلل شناسایی شد . فاصله ژنتیکی نمونه ها بر اساس ضریب تشابه ژاکارد محاسبه و به روش تجزیهUPGMA برای گروه بندی استفاده شد . بر اساس دندروگرام حاصله، 24 رقم مورد مطالعه در 4 گروه قرار گرفتند جدول تشابه ژنتیکی ارقام نیز وجود تشابه بیش از 30 درصد را برای بیشتر نمونهها نشان داد. . بیشترین تشابه ژنتیکی بین کل ژنوتیپ ها مورد بررسی ربوط به ارقام کوکر 100 و مهر، ان ا 200 و برگ پهن رنگ قرمز بود که تشابه کامل 1/00 نشان دادند

نویسندگان

محسن رجبی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رام

محمدصادق نجفی

استادیار گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین (اهوا

علی دلجو

استادیار گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه بوعلی سینا.

جمال فیاضی

استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین (اهواز)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حوالی‌شهریاری، ز. 1384. بررسی تنوع ژنتیکی برخی از ارقام تتراپلوئید ...
  • قاسمی‌یزدی ک، س. عبدمیشانی.، ع ه حسین زاده و ب ...
  • Bassam, B.J., C aetano-Anolls , G. and Gresshoff, P.T. 1991. ...
  • Botstein, D., White, R.L. Skolnick M. and Davis, R.W. 1980. ...
  • Diqiu L. Guo X., Lin Z., Nie Y., and X ...
  • Lacape J.M., Dessauw D., Rajab M., Noyer J.L., and B ...
  • نمایش کامل مراجع