شناسایی و فراوری گیاهان داروئی دهستان جبل (بخش کوهپایه، استان اصفهان)؛پتانسیل غنی در توسعه آگروتوریسم منطقه

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 650

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_140

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

گیاهان داروئی نقشی بسزا در توسعه منطقه – ملی در زمینه تولید دارو به عهده دارند و در برخی از کشورها نیز با ایجاد باغ گیاهان داروئی هم از تهدید آنها جلوگیری کرده و هم فضایی جذاب برای گردشگران جهت مشاهده نزدیک گیاهان داروئی و زمینه رشد آگروتوریسم را فراهم نموده ا ند. این پژوهش نیز براساس روش تحلیلی- توصیفی در راستای شناسایی گیاهان داروئی دهستان اقدام شده و برای این منظور ضمن مراجعه مکرر به مناطق مختلف دهستان و شناسایی گیاهان دارویی مصرفی به جمع آوری آنان، اقدام شد و ضمن جمع آوری نمونه ای از هر مورد و موارد مصرف آنها ثبت شد که با توجه به در معرض خطر قرار گرفتن برخی از آنان و همچنین عدم اطلاع کافی از موارد صحیح مصرف گیاهان دارویی به شناخت گیاهان این ناحیه پرداخته شد. نتیجه این تحقیق شناسایی 96 گونه گیاه دارویی بود که از این موارد خانواده COMPOSITA با 11 گونه و خانواده ROSACEA با 7 گونه و PAPILIONOCEAE و LUMBELLIFERA با 6 گونه و CRACIFERAE با 5 گونه در مراتب اولیه قرار داشته و از این 96 گونه گیاه 36 گونه آن ضدسرطان تشخیص داده شدند. این در حالی است که از این 96 گونه گیاه، تنها 34 گونه را مردم دهستان در حال حاضر مورد استفاده قرار می دهند و تعداد 26 گونه را قبلاً م ورد استفاده قرار می داده که در حال حاضر از آن استفاده نمی شود و باقی یعنی تعداد 36 گونه برای اهالی از لحاظ دارویی ناشناخته هستند و از طرفی با توجه به وجود دو گون گیاهی درمنه و گون که بیتر سطح مراتع این دهستان را به خود اختصاص داده است و خواص دارویی و صنعتی زیادی نیز دارند که می بایست هم به لحاظ استفاده بهینه از آنهاو هم با توجه به منطبق بودن این دو گیاه از این منابع طبیعی سرشار و مناسب هم به اقتصاد منطقه و هم به اقتصاد کشور کمک شایانی را نمود و زمینه جهت ایجاد باغ های گیاهان دارویی و آگروتوریسم را فراهم نمائیم.

نویسندگان

جعفر کریمی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه پیام نور تهران

مهدی جمالی نژاد

دانشجوی دکتری جغرافیا وبرنامه ریزی شهری دانشگاه اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ابراهیمی، علی، 1380، ضرورت اعمال نگرش سیستماتیک در مدیریت توسعه ...
  • آزاد بخت، م.، 138 رده بندی گیاهان دارویی . موسسه ...
  • پویان، محسن، 1368، گیاهان دارویی جنوب خراسان، نشر د انش، ...
  • نمایش کامل مراجع