تأثیر کاربرد محرکها و کودهای بیولوژیک بر صفات مورفولوژیک، فیزیولوژیک و میزان اسانس گیاه دارویی ریحان (.Ocimum basilicum L)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 541

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_158

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

مدیریت کود یک عامل مهم در موفقیت کشت گیاهان دارویی می باشد. کاربرد محرکها و کودهای زیستی (بیولوژیک) در تولید گیاهان با هدف حذف یا کاهش قابل ملاحظه مصرف نهاده های شیمیایی و همچنین افزایش حاصلخیزی خاک و بهبود رشد و کیفیت گیاه، ازاهمیت زیادی برخوردار است. به همین منظور آزمایشی به صورت گلدانی در قالب آزمایش فاکتوریل دو عاملی طرح بلوک های کامل تصادفی با 16 تیمار و 3 تکرار در گلخانه پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی در استان البرز روی گیاه دارویی ریحان به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل محرک های زیستی: (کادوستیم، فسنوترن، آمینول فورته) در سطح 1/5 لیتر در هکتار و همچنین تیمار کودهای زیستی شامل (نیتروکسین، سوپرنیتروپلاس و بیوفسفر) با مقدار 6 لیتر در هکتار و همچنین یک تیمار شاهد (بدون کاربرد محرک های زیستی و کود زیستی) در نظر گرفته شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثرات کاربرد متقابل محرکها و کودهای زیستی بر تمام صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک مورد مطالعه و همچنین میزان اسانس گیاه دارویی ریحان در سطح آماری 1% معنی دار بودند و تنها بر مقدار کلروفیل تأثیر معنی داری مشاهده نشد به نحوی که کاربرد تیمار نیتروکسین- آمینول فورته، بیترین تأثیر را در افزایش صفات مورد بررسی داشته است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که با مصرف محرک ها و کودهای زیستی می توان مصرف کود شیمیایی را کا هش داد که حرکتی در راستای کشاورزی پایدار و کاهش آلودگی های زیستی می باشد.

نویسندگان

عارفه رحیمی شکوه

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

علی مهرآفرین

عضو هیئت علمی گروه پژوهشی کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج

حسنعلی نقدی بادی

دانشیار پژوهش، گروه پژوهشی کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج

فرحناز خلیقی سیگارودی

استادیار گروه فارماکوگنوزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امیدبیگی، 1379 _ تولید و فرآوری گیاهان دارویی _ جلد ...
  • حسن زاده، ا.، مظاهری، د.، چایی چی: م0ر .و خاوازی، ...
  • صالح راستین، ن. _ 1380 کودهای بیولوژیک و نقش آنها ...
  • فلاحی، ج. کوچکی، ع.ر .و رضوانی مقدم، پ.، 0 1388 ...
  • -Sani, B. 201 0 . Effects of amino acids and ...
  • _ Fatma, E.M., El-Zamik, I., Tomader, T., El-Hadidy, H. I. ...
  • نمایش کامل مراجع