واکنش ویژگی های پس از برداشت لاله واژگون به اسانس های گیاهی مرزه، رزماری و اسید سیتریک

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 782

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_186

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

به منظور بهبود عمر پس از برداشت گل لاله واژگون، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار به روش نگهداری بصورت تیمار مداوم به اجرا درآمد. تیمارها شامل اسانس های گیاهی اسانس مرزه، رزماری (0، 250 و 500 میلی گرم در لیتر) و اسید سیتریک (0، 100، 250 و 500 میلی گرم در لیتر) بود. بعد از اعمال تیمارها، فاکتورهایی همچون قطر ساقه، عمر گلجایی و پژمردگی گلبرگ ها اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که تأثیر تیمارها بر میزان قطر ساقه، عمر گلجایی و پژمردگی گلبرگ ها در سطح احتمال 1% معنی دار بوده است. براساس نتایج این پزوهش، کاربرد اسانس گیاهی رزماری با غلظت 250 میکرولیتر در لیتر جهت بهبود عمر پس از برداشت گل لاله واژگون قابل توصیه است.

نویسندگان

بیژن کاوسی

استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یاسوج، یاسوج، ایران

احسان عابدینی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، گروه باغبانی، جهرم، ایران

عبدالحسین ابوطالبی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، گروه باغبانی، جهرم، ایران

مهدی دستیاران

دانشگاه آزاد اسلامی داحد یاسوج، باشگاه پژوهشگران جوان، یاسوج، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :