ارزیابی کمی ی کیفی اساوس 2 اکسشه( آذربایجان غربی و سمىان) گونه آویشن قر باغی (Thymus fedtschenkoi Ronneger) در شرایط زراعی استان مرکزی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 661

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_231

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

جنس Thymus متعلق به خانواده Lamiaceae بوده و بالغ بر 215 گونه از آن در سراسر جهان یافت می شود. این جنس در ایران 18 گونه معطرچندساله دارد که از میان آنها 4 گونه انحصاری ایران هستند. اسانس آویشن (Thymus spp) با دارا بودن ترکیبات با ارزشی همچون تیمول و کارواکرول از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد. پس از جمع آوری بذور 2 اکسشن از استانهای آذربایجان غربی و سمنان در ایستگاه تحقیقات گیاهان داروئی علی آباد استان مرکزی کشت گردید، در سال دوم از سرشاخه های گیاه هنگام 50 درصد گلدهی برداشت و پس از خشک کردن در سایه به روش تقطیر با آب اسانس گیری انجام شد. پس از تعیین راندمان اسانس بر اساس وزن خشک گیاه اسانس بویله کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنجی جرمی تجزیه و شناسایی اسانسها صورت گرفت. بررسی بعمل آمده حاکی از آن است که از 2 اکسشن کشت شده از نظر بازده اسانس بیشترین درصد اسانس در زمان گلدهی گیاه مربوط به اکسشن شماره 52 مربوط به آذربایجان غربی- میاندوآب با 2/42 درصد می باشد. از بین ترکیبهای شیمیایی موجود در اسانس اکسشن های مختلف 9 ترکیب مورد بررسی قرار گرفتند. میزان پاراسیمن، بورنئول، ژرانیول، تیمول و کارواکرول اکسشن مربوط به آذربایجان غربی- میاندوآب و بالاتر و میزان 1/8 سنئول، لینالول، بورنئول و زرانیولاستات مربوط به استان سمنان بیشتر بود.

نویسندگان

مصطفی زارع

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد

سیدعلی طباطبایی

استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد

مهدی سلطانی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • / 0 د رصد تا 42 /2 د رصد متغ‌ر ...
  • Baudavan, S., 1996. The Merck index. Merck and Co INC. ...
  • Deans, S.G; Svoboda, K.P; Gundidza, M; and Brechang, E.Y .1993. ...
  • Janssen, A.M, Scheffer, JJC and Svendsen, AB.1987. Antimicrobil activity of ...
  • نمایش کامل مراجع