بررسی اثرات تراکم بوته، مصرف کودبیولوژیک و محلول پاشی اوره بر عملکرد گل گاوزبان ایرانی (Echium amoenum)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 787

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_248

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

استفاده از کودهای زیستی به منظور کاهش مصرف کودهای شیمیایی و افزایش عملکرد گیاهان یک مسئله مهم در جهت حرکت به سوی کشاورزی پایدار در گیاهان دارویی از جمله گل گاوزبان ایرانی Echium amoenum است. این تحقیق در سال زراعی 91-1390 در مزرعه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان اجرا شد. که در آن اثرات تراکم بوته، مصرف کود نیتروژنه از منابع کود بیولوژیک و اوره بر روی میازن تولید و درصد روغن دانه گیاه گاو زبان ایرانی بررسی شد. اینآزامیش با استفاده از طرح کرت های خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی اجرا شد. در کرت های اصلی عامل تراکم بوته درسه سطح و در کرت های فرعی نحوه ی تأمین نیتروژن در هفت سطح از منابع کود بیولوژیک و اوره در سه تکرار بررسی شدند. در کرت های اصلی تراکم در سه سطح a1 (میانگین 4 بوته در متر مربع)، a2 (میانگین 8 بوته در متر مربع) و a3 (میانگین 12 بوته در م تر مربع) و در کرت های فرعی b1 شاهد (بدون مصرف کود) کودبیولوژیک نیتروکارا با سه دز متفاوت (10(b3), 5(b2 و (20(b4 سی سی در ده لیتر آب در نظر گرفته برای کود اوره هم مقادیر (200(b6), 100(b5) و (400(b7 گرم در ده لیتر آب در نظر گرفته شد. نتایج این بررسی نشان داد که در تعداد گل بین تیمارهای تراکم اختلاف معنی داری وجود نداشت ولی بین تیمارهای ک ودزیستی و شیمیایی و اثر م تقابل تراکم و کد اختلاف معنی دار در سطح 5 درصد وجود داشت. افزایش میزان محلول کود اوره موجب کاهش تعداد گل شد. اثر تیمارهای تراکم و کودهای زیستی و شیمیایی و اثر متقابل کود و تراکم بر روی وزن خشک گل اختلاف معنی دار در سطح 1 درصد داشت.

نویسندگان

م مهماندوست راد

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

م نوری نیا

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

ع دری

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

م.ع درویش محمدی

دانشجوی کارشناسی گیاهان دارویی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - اکبری نیا، .چرخچیان، م. م. بغدادی 4 ح وپیله ...
  • -سیاح برد، . بوستانی، ح . سیاح 0 م. فضیله، ...
  • - Mehrabani, M.Shams - Ardakani, M. Ghannadi, A. Ghassemi, N. ...
  • - Mehrabani, M. Ghassemi, N. Sajjadi, E. Ghannadi, A.shams Ardakani, ...
  • نمایش کامل مراجع