بررسی فرااخلاق اخلاق تحلیلی نقدی و جایگاه آن درزندگی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,343

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCPES01_062

تاریخ نمایه سازی: 11 شهریور 1391

چکیده مقاله:

پاره ای از مسائل آنچه امروزه فلسفه اخلاق خوانده می شود از دیرباز موضوع اندیشه دانشوران بزرگی چون سقراط افلاطون و ارسطو درمغرب زمین و ابن سینا و خواجه نصیر طوسی درمشرق زمین بوده است اما فلسفه اخلاق به مثابه دانشی مستقل مولدی نوپاست که درمغرب زمین تولد یافت و بسرعت رشد نمود و جایی فراخ دراندیشه معاصر برای خود گشود واژه اخلاق جمع خلق و درلغت به معنای سرشت و سجیه است معنای این واژه درفرهنگ عالمان اخلاق نزدیک به معنای لغوی و برگرفته از آن است خلق حالتی راسخ برای نفس است که او را به انجام دادن کارهایی بدون اندیشه و تامل برمی انگیزاند شیروانی عل فرااخلاق هرچندخوی به خصیت هال ثابت و استوار دردرون انسان ها گفته می شود که رفتار انسان ها براساس آنها شکل می گیرد اما دراینجا مقصود از اخلاق رفتار و آداب برخورد اجتماعی است زیرا علم اخلاق هماز روشهای آراسته شدن به خصلت های نیک و خوب و دوری از خوی ها و صفات ناشایست سخن می گوید و هم از رفتار آدمی بحث می کند . هرچندامروز درتعریف علماخلاق تمام توجه به رفتار بایسته آدمی است

نویسندگان

فاطمه قرقچی

دانشجوی کارشناسی روانشناسی بالینی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :