نقش کودهای بیولوژیک بر خصوصیات رشد، عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دانه ای در اکوسیستم زراعی

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,644

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_125

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثرات تلقیح باکتری های آزوسپیریلیوم و ازتوباکتر و نیز استفاده از مقادیر مختلف کود دامی روی رشد گیاه ذرت، پژوهشی در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود در سال 1388 به صورت آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار اجرا گردید. عوامل مورد بررسی شامل کود گاوی در سه سطحA3,A2,A1 به ترتیب صفر، 5 تن و 10 تن در هکتار، ازتوباکتر شامل دو سطح: بدون تلقیحB1 و با تلقیح B2و آزوسپیریلیوم شامل دو سطح: بدون تلقیحC1 با تلقیح C2 بود. نتایج نشان داد که کلیه تیمارهای مورد مطالعه اثر معنی داری بر عملکرد دانه داشتند. اثرات متقابل این تیمارها همچنین بر عملکرد دانه معنی دار شد. ارتفاع گیاه به طور معنی داری(سطح 1%) تحت تأثیر اثرات ساده تیمارها قرار گرفت و اثر متقابل ازتوباکتر و آزوسپیریلیوم و اثر متقابل سه گانه در سطح 5% معنی دار شدند. تعداد دانه در ردیف بلال به طور معنی داری(سطح 5%) متأثر از اثرات ساده تیمارها بود و در بین اثرات متقابل، تنها اثر متقابل % آزوسپیریلیوم و ازتوباکتر در سطح 5% معنی دار شد. اثر کود دامی و آزوسپیریلیوم بر تعداد ردیف دانه در بلال در سطح 5 معنی دار بوده ولی تأثیر ازتوباکتر بر تعداد ردیف دانه در بلال در مقایسه با شاهد معنی دار نبود و اثرات متقابل نیز معنی دار نشدند. طول بلال به طور معنی داری متأثر از اثرات ساده تیمارها بود. وزن خشک کل بوته نیز به طور معنی داری تحت تأثیرکلیه تیمارهای مورد مطالعه قرار گرفت.

نویسندگان

مهدی حاجیلو

دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی دانشگاه صنعتی شاهرود

حمید عباس دخت

اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود

محمدرضا عامریان

اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود

احمد غلامی

اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Meshram, S.u. and s.t. shende . 1982. Response of maize ...
  • Mishra, M., Patjoshi, A.K., and Jena, D. 1998. Effect of ...
  • Pandey, A., Sharma, E., and Palni, L.M.S. 1998. Influence of ...
  • نمایش کامل مراجع