شبیه سازی تأثیر تغییر اقلیم بررشد، نمو و عملکرد برنج با استفاده ازمدل CERES- Rice تحت شرایط اقلیمی اهواز

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,184

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_137

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

تغییر احتمالی اقلیم در آینده می تواند اثرات قابل توجهی بر رشد، نمو، عملکرد و مصرف آب گیاهان زراعی داشته باشد . هدف از این تحقیق بررسی اثرات تغییر اقلیم آینده (دو برابر شدن میزانCo2 بر رشد، نمو و عملکرد برنج در اهوا ز بود . در این تحقیق از مدلCERES-Rice استفاده گردید . نتایج شبیه سازی تغییر اقلیم برای زمانی که غلظتCo2 دو برابر بود،نشان داد که در طی فصل رشد برنج میانگین دما در اهواز4/5درجه سانتیگراد افزایش می یابد . شبیه سازی رشد، نمو و عملکرد برنج با استفاده از مدلCERES-Riceنشان داد که دو برابر شدن میزانCo2و افزایش دما به میزان4/5درجه سانتیگراد سبب افزایش دوره رشد گیاه می شود . عملکرد دانه و بیوماس به ترتیب به میزان 40 و 44 درصد کاهش یافته وشاخص سطح برگ نیز کاهش یافت . همچنین وزن 1000 دانه و تعداد برگ تغییر چندانی نشان نداد . تاخیر در تاریخ کاشت و استفاده از ارقام زود رس از مهم ترین راهکارهای مقابله با این مسئله می باشد که تا حدودی تاثیر منفی تغییر اقلیم را کاهش می دهند . بر این اساس می توان چنین استنباط کرد که دستیابی به ژنو تیپ های متحمل به دمای بالا از طریق برنامه های به نژادی، احتمالاً مؤثرترین راهکار مقابله با این مسئله خواهد بود

نویسندگان

غلامعباس مشرف قهفرخی

کارشناسی ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

بهرام اندرزیان

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی

عبدالعلی گیلانی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :