استفاده از توان رقابتی ژنوتیپهای لوبیا با علفهای هرز در جهت کاهش مصرف علفکش

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 868

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_257

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

به منظور ارزیابی توانایی رقابتی هفت ژنوتیپ لوبیا (با تیپ رشد متنوع) در برابر جمعیت طبیعی علفهای هرز، آزمایشی در سال زراعی 1388 در مزرعه پژوهشی دانشگاه بوعلی سینا همدان به اجرا در آمد. این تحقیق به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار انجام گرفت. تیمارها شامل هفت ژنوتیپ لوبیا (اخت ر- درخشان لاینD81083-لاینKs31169- گلی- ناز و صیاد ودو سطح کنترل و عدمکنترل علفهای هرز بودن د. در هر تکرار یک کرت بدون کاشت لوبیا نیز به عنوان شاهد علفهرز در نظر گرفته شد. بیوماس کل علفهای هرز در پایان فصل رشد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ژنوتیپهای مختلف لوبیا از نظر تاثیر بر بیوماس علف های هر ز اختلاف معنی داری با شاهد داشتند. همچنین اختلاف بین ژنوتیپهای مختلف معنیدار بود، به طوریکه ژنوتیپهای ایستاده و رشد محدود (اختردرخشان و لاینD81083 بیشترین، و ژنوتیپهای رونده و رشد نامحدود (گلی و ناز) کمترین بیوماس و تراکم علفهای هرزرا دارا بودند. این نتایج با عملکرد ژنوتیپهای لوبیا در ارتباط بود، به طوریکه ژنوتیپ های ایستاده و رشد محدود (اختردرخشان و لاینD81083 به طور متوسط 28 درصد و ژنوتیپهای رونده و رشد نامحدود (گلی و نا ز) به طور متوسط 14 درصد در رقابت با علفهای هرز کاهش عملکرد نشان دادند. در کل میتوان نتیجه گرفت که ژنوتیپ های ایستاده و رشد محدود در رقابت با علفهای هرز از حساسیت بیشتری برخوردارند و ژنوتیپهای رونده به دلیل سایهاندازی بیشتر نیاز کمتری به کنترل علفهای هرز و مصرف علفکش دارند

نویسندگان

اقبال علی نژآدی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه بوعلی سینا همدان

گودرز احمدوند

استادیاران گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی

جواد حمزه ای

استادیاران گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی

سیدسعید موسوی

استادیاران گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Gill, G. S and R. M. Davidso. 2000. Weed interference ...
  • Lemerle, D., G. S. Gill., C. E. Murphy., S. R. ...
  • Masiunas, J. B. 2002. Weed control for commercial vegetable crops. ...
  • Schwelizer, E. E. 1988. New technological developments to reduce groundwater ...
  • Todd, A. P., C. B. Orvin and H O. James. ...
  • Watson, p. r., D. A. Derksen., R. _ Van Acker., ...
  • Zand, E and H. J. Beckie. 2001. Competitive ability of ...
  • نمایش کامل مراجع