بررسی مقادیر مختلف کود ازته و زمانهای متفاوت برداشت بر میزان نیترات غده پیاز

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 771

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_296

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

کاربرد کودهای ازته در سبز ی ها و تجمع ازت به صورت نیترات در اندام های قابل مصرف آنها مسئله مهمی می باشد . در این بررسی اثر مقاد یر و زم انهای مختلف کود ازته و زمان بردا ش ت محصول بر میزان تجمع نیترات پیاز رقم پریماورا مورد بررسی قرار گرفت . در اجرای آزمایش از ط ر ح فاکتوریل در قالب بلو ک های کامل تصادفی در سه تکرار استفاده گردید . سطوح کودی مورد استفاده 0، 90، 180، 270 ، 360 ، 450 و 540 کیلوگرم در هکتار ازت خالص و فاکتور دو م شامل سه زمان مصرف ( 1- سه بار تقسیط T1، و 2- چهار بار تقسیط T2، و 3- دوبار تقسیط T3 بود. پس از برداشت ، مقدار ازت نیتراته غد ه ها(در برداشت صبح و عصر ) و عملکرد تعیین گردید . نتایج نشان داد که مقدار نیترات موجود در پیاز رابطه مستقیمی با مقدار کود مصرفی ازته داشته است و با افزایش کود نیتروژن بر میزان تجمع نیترات افزوده شد . به طوریکه بیشترین مقدار نیترا ت متعلق به پیازها ی ی با تیمار 540 کیلوگرم (خصوصا در برداشت صبح ) بود . نتایج حاصل ازمقایسه نیترات در نمونه های صبح و بعدازظهر نشان داد که مقدار نیترات موجود در نمونه های برداشت شده در صبح بیشتر و این اختلاف بویژه در سطوح بالای کودی بیشتر بود . مقدار کود تاثیر بسیار معنیداری بر عملکرد غده داشت . بیشترین عملکرد با مصرف 270 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار حاصل شد و مصرف م قادیر بیشتر کود ، نه تنها باعث افزایش عملکرد نشد بلکه حتی از عملکرد کاست. با توجه به نتایج این آزمایش در صورتی که عملکرد و میزان نیترات غده ملحوظ شود ، تیمارهای بیش از 180 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار در این منطقه و اراضی مشابه به هیچ عنوان توصیه نمی شود و همچنین پیشنهاد می گردد که خصوصا در سطوح بالای ازت بهتر است محصولات حتی الامکان در بعدازظهرها برداشت شوند تا از زیانهای نیترات اضافی در اندامهای قابلمصرف سبزیها کاسته شود.

نویسندگان

سعیده منصوربهمنی

کارشناس ارشد باغبانی(کارشناس دادگستری)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • زمردی، ش.، ع. ز. منتظری. و ا. خسرو شاهی اصل. ...
  • ملکوتی، م. ج. 1384. کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با ...
  • الین همایش ملی گشاه(ی پایدا1 _ _ _ _ 19 ...
  • Burns, I.G., A. Lee, and A. J. E S cob ...
  • Chiesa, A. 2003. Factors determining post harvest quality of leafy ...
  • Ducsay, L. L. Varga, and P. Rayant.2004. Effect of nitrogen ...
  • Gaviola, S., and V. M. Lipinski. 2004. Evaluation of sap ...
  • Graun, G. F., D. G. Greathouse. & D. H. Gunderso. ...
  • Lorenz, O. A.1978. Potential nitrate Levels in edible plant part. ...
  • Riens, B., & H. W. Heldt. 1992. Decrease of nitrate ...
  • Westermann, D. T., and G. E. Kleinkopf. 1985. Nitrogem requirements ...
  • Zhaohui, W., and L. Shengxiu. 2003. Effects of N forms ...
  • نمایش کامل مراجع