پایداری در صنعت پرورش طیور ایران

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,125

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_394

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

با صنعتی شدن دامپروری و افزایش تولیدات و فراورده های دام وطیور بویژه در دو دهه ی اخیر بواسطه ی افزایش تراکم در واحد سطح، مکانیزه شدن، بهبود پتانسیل های ژنتیکی و... مسائل و مشکلات جدیدی را به همراه داشته است. این مشکلات همچون زمین، آب ، آلودگی هوا، دفع و دفن کود، سلامت و آسایش حیوان، افزایش گاز های گلخانه ای، جنگل تراشی و کشت ذرت و سویا یر روی قسمتهای وسیعی از زمین های جنگلی و انتقال آن به نقاط مختلف جهت تغذیه دام و طیور، از دست دادن تنوع ژنتیکی و .... همگی نشان می دهد که مدل متراکم در تولید فراورده های دامیIntensiveanimal production که امروزه در جریان است بدون توجه به مسائل زیست محیطی و عواقب آن نه تنها پایدار نبودهبلکه برای منابع غذایی یک تهدید جدی خواهد بودHodges2010لذا در عرصه ها و زیربخش های مختلف کشاورزی بایستی برنامه ای تدوین شود که بتوان با توجه به نیازهای جامعه انسانی از یکطرف و پتانسیل های منطقه ای و ملی از سویدیگر به همراه نگرش حفظ محیط زیست و تعادل در اکوسیستم، پایداری و تداوم در تولیدات را تضمین نموده و راه را برای آیندگان مشخص و همراه نماید. در این فراز و گذار از وضعیت کنونی و حرکت به سوی پایداری در صنعت پرورش طیور کشور نگاه به گذشته، درک مشکلات موجود، بازنگری در منابع ژنتیکی گیاهی و حیوانی، استفاده از انواع طیور و ماکیان، شناسایی منابع غذایی جدید، استفاده از ضایعات و محصولات فرعی، تجهیز و نوسازی ساختمان و تاسیسات، ارائه ی الگوی مناسب برای هر منطقه، ارتقاء صنایع وابسته و بسته بندی و افزایش دانش فردی و گروهی راهکارهایی است که بایستی به آنها پرداخته شود تا تضمینی گردد برای پایداری این صنعت.

نویسندگان

محمدرضا عابدی

استاد یار بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی است

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بی نام، 1384. بحران های صنعت مرغداری در نامه سر ...
  • عبادی، م. ر. 1388. تعیین ارزش غذایی چند واریته سورگوم ...
  • _ Hodges, J. , 2010. Searching for sustainable intensive livestock ...
  • -Sonaiya, B. 2000. Toward sustainable poultry production in Africa. Fao ...
  • _ FA OSTAT.2008 _ available@ httpfao stat.fao .org ...
  • نمایش کامل مراجع