شناسایی،حفاظت و استفاده از پتانسیل ژرم پلا سم های گیاهی روشی مناسب برای تولید محصول سالم درکشاورزی پایدار

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 847

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_437

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

در کشاورزی پایداراستفاده از پتانسیل های منایع گیاهی در برنامه های به زراعی و به نژادی جهت تولید محصو ل سالم، کاهش خطر سموم شیمیایی و رعایت مسائل زیست محیطی نقش بسیار بارزی دارد. برای استفاده از این منبع خدادادی در زیر بخش باغبانی دراستان اصفهان در دو دهه گذشته در قالب چند پروژه تحقیقاتی گونه ها ی وحشی و ارقام محلی درختان میوه مختلف موجود در استان اصفهان شناسایی و مورد بهره برداری قرار گرفتند. برای این منظور در هر پروژه کل سطح استان به چهار منطقه تقسیم گردید و هر سال با مراجعه به یکی از این مناطق با کمک کارشناسان خیره محلی گونه ها و ارقام محلی درختان میوه موجود در این مناطق شناسایی و خصوصیات فنومورفولوژیکی و پومولوؤی، مشخصات گیاه شناسی، صفات رویشی و زایشی و پتانسیل ها و موارد کاربرد آن ها در صنعت میوه کاری طی مراحل مختلف و با نمونه برداری از تمامی اعضا و اندام های مختلف این گیاهان بر اساس آزمون های DUS و دیسکریپتور مخصوص هر یک از گونه های گیاهیUPOV) مورد مطالعه قرار گرفتن د . براساس مطالعات انجام شده در محصول آلبالو 2 گونه وحشی و 7 رقم آلبالوی محلی، درمحصول به یک گونه و 14 ژنوتیپ مختلف محلی با خصوصیات متفاوت، در محصول گلابی، 3 گونه وحشی و 20 رقم محلی، در مح صول بادام، 6 گونه وحشی و 30 رقم محل ی، در گردو 65 ژنوتیپ، عناب 6 ژنوتیپ و در زرشک 2 گونه وحشی 3ژنوتیپ محلی با خصوصیات و پتانسیل های متفاوت شناسایی گردید. از گونه های وحشی شناسایی شده برای تولید پایه جهت تکثیر درختان میوه، انتقال ژن های مقاومت به ارقام تجاری تحت کشت و حساس از طریق اجرای برنامه های به نژادی و از ارقام محلی دارای پتانسیل تولید محصول بالا با کیفیت مناسب جهت انتخاب ارقام جدید برای احداث باغ هی جدید توصیه به استفاده شده است..

نویسندگان

ایوبعلی قاسمی

اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

علی فرهادی

اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ثابتی، ح. 1373جنگل ها، درختان و درختچه های ایران، انتشارات ...
  • قهرمان، ا. 1376 فلور ایران، انتشارات سازمان جنگل ها و ...
  • قاسمی، ا. 1380 . گزارش نهایی طرح تحقیقاتی جمع‌آوری و ...
  • قاسمی، ا. 1383 گزارش نهائی طرح تحقیقاتی شناسایی و جمع ...
  • قاسمی، ا. 1383. گزارش نهایی طرح تحقیقاتی شناسایی، جمع آوری ...
  • مظفریان، و. 1383 درختان و درختچه های ایران، انتشارات فرهنگ ...
  • Foyle, H. 1977. Identification of clones within fore tree fruit ...
  • _ H ammerschlag _ F.A. and R.E. Litz 1992 Biotechnology ...
  • Schmidt, H., Christensen, J.V., Watkins, R. and R.A. Smith 1985 ...
  • THibaulf, B Watkins, R and R.A . amith 1982 Descriptor ...
  • نمایش کامل مراجع