نقش پتاسیم در افزایش تحمل به شوری ارقام هندوانه در اراضی شور

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,697

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_460

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

این مطالعه با هدف بررسی اثر پتاسیم روی تحمل به شوری ارقام هندوانه در قالب طرح آماری کرتهای یکبار خرد شده ( اسپلیت پلات) با سه تکرار به مدت دو سال در اراضی کشت و صنعت اشراق واقع در جنوب غربی ورامین اجرا شد. فاکتور اصلی ارقام هندوانه شامل رقم شوگربیبیSu)چارلستون گریCh)و کریمسون سوئیتCr) و فاکتور فرعی مقادیر مختلف پتاسیمK2O) با منبع کودی سولفات پتاسیم در چهار سطح شامل بدون مصرف پتاسیم K0 مصرف پتاسیمK2O) بر اساس آزمون خاک K25 مصرف پتاسیم K2O)به میزان دو و سه برابر توصیه بر اساس آزمون خاک50 K و 75 K بود. سایر کودهای مورد نیاز بر اساس آزمون خاک مصرف گردید. شوری خاک و آب آبیاری به ترتیب13/3 و 5/5 دسی زیمنس برمتر بود . نتایج تجزیه مرکب آمار دو ساله طرح نشان داد که صفات عملکرد میوه ، وزن میوه و تعداد میوه در بوته در بین تیمارهای رقم، پتاسیم و اثرات متقابل آنها در سطح احتمال 1 درصد اختلاف معنی دار دارند و صفات ضخامت پوست میوه و وزن هزار دانه در بین ارقام و صفت درصد مواد جامد محلول در تیمارهای پتاسیم در سطح احتمال یک درصد اختلاف معنی دار دارند. مقایسه میانگین صفات مورد مطالعه بر اساس آزمون دانکن نشان داد که در بین تیمارهای ارقام، بیشترین مقدار صفات مربوط به صفات عملکرد میوه و وزن هر میوه به ترتیب معادل33/1 تن در هکتار و 3 کیلوگرم در رقم چارلستون گریCh) وصفت تعداد میوه در بوته معادل1/4 در رقم شوگربیبیSu) بودو در بین تیمارهای پتاسیم K2O) بیشترین مقدار صفات مربوط به صفات عملکرد میوه و تعداد میوه در بوته به ترتیب معادل 31/3 تن در هکتار و 1/2 در تیمار مصرف پتاسیم به میزان سه برابر توصیه K75 وصفت وزن هر میوه معادل 2/5 کیلوگرم درتیمار مصرف پتاسیم به میزان دو برابر توصیهK50 بود.

نویسندگان

حمید ملاحسینی

اعضا هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

پیمان جعفری

اعضا هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - Ashraf, M. 1994. Breeding for salinity tolerance in plants. ...
  • - Epstein, E. D. W. Rains, and O. Elzam. 1963. ...
  • - Maas, E. V. 1987. Salt tolerance of plants , ...
  • - Munns, R. 1993. physiological Processes limiting plant growth in ...
  • - Manns, R., H. Greenway, . R. Deland, and J. ...
  • - Munns, R. and A. Termaut. 1986. Whole plant response ...
  • - Rengel, Z. 1992. The role of calcium in salt ...
  • - Osawa, T. 1966 .Effects of the stage of growth ...
  • -Shannon .M.C.and C.M.Grieve _ 1 999.Tolerance of vegetable croPs to ...
  • - Xu, Z. X, and Z. H. Cheng. 1989. Effects ...
  • - Zeng, Q. Y, and X. L. Jiang. 1988. Influence ...
  • نمایش کامل مراجع