اثر کاربرد همزمان کودهای بیولوژیک و شیمیایی بر صفات مورفولوژیک جو

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,187

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_489

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

به منظور ارزیابی اثر کاربرد همزمان کودهای بیولوژیک و شیمیایی بر صفات مورفولوژیک جو آزمایشی به صورت اسپیلیت پلات –فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل : 1 - باکتری آزوسپیریلوم لیپوفروم 2- باکتری سودوموناس فلورسنس هر کدام در 2 سطح (کاربرد وعدم کاربرد باکتری) 3- کود شیمیایی نیتروژن از منبع اوره (نیترات آمونیوم) در 4 سطحN0%=0kgN/ha, N50% kgN/ha , N75%=225kgN/ha ,N100% = 300kgN/ha وkgN/ha150 نتایج تجزیه واریانس نشان داد .سطوح مختلف کود نیتروژن تنها بر صفت عملکرد دانه در سطح آماری 1% معنی دار بوده است .و کاربرد باکتری آزوسپیریلوم بر صفات عملکرد دانه ،قطر ساقه و ارتفاع گیاه اثر معنی دار نشان داده است وهم چنین کاربرد باکتری سودوموناس تنها برعملکرد دانه و ارتفاع گیاه دارای اثر معنی دار بوده است . و اثر متقابل N*Azo بر عملکرد دانه در سطح آماری 1% اثر معنی دار داشته است .بر اساس نتایج این آزمایش کاربرد آزوسپیریلوم در کنار کود نیتروژن باعث افزایش عملکرد دانه ، کاهش مصرف و صرفه جویی 50%150 کیلو گرم کود نیتروژن در هکتار) می باشد و نتایج ا ین آزمایش نشان دادند که کاربرد باکتری های محرک رشد سبب ) افزایش رشد ومیزان عناصر غذایی در دانه شد واین افزایش عمدتا به دلیل تولید تنظیم کننده های رشد گیاه توسط باکتری و اثر بر رشد ریشه و افزایش جذب آب و مواد غذایی از خاک می باشد که میزان عملکرد را افزایش می دهند

نویسندگان

طاهره حسن ابادی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

محمدرضا اردکانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

فرهاد رجالی

عضو هیئت علمی موسسه اب و خاک

فرزاد پاکنژاد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حمیدی، . ا. قلاوند.و م. دهقان شعار.و م.ج.ملکوتی.، ا. اصغر ...
  • Patidar. M. 2001; Integrated nutrient management in sorghum (Sorghum bicolor) ...
  • Sharma, A. K. 2003. Biofertilizers for sustainable agriculture. P. 407. ...
  • نمایش کامل مراجع