بهینه سازی مصرف ازت و فسفر در زراعت پایدار ذرت بهاره با استفاده از کودهای زیستی نیتروکسین و فسفات بارور

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 759

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SADHE01_215

تاریخ نمایه سازی: 29 فروردین 1392

چکیده مقاله:

به نظور بررسی اثر کود بیولوزیک نیتروکسین و فسفات بارور بر خصوصیات کمی وکیفی ذرت بهاره در بهبهان آزماییشی در سال 09 به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 0 تیمار شاملذرت بهاره در تیمارتلقیح 09 گرم فسفات، 199 گرم فسفات، یک لیتر نیتروکسین، دو لیتر نیتروکسین و عدم تلقیح فسفات و نیتروکسین در چهار تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد که اثر تیمارهای نیتروکسین و فسفات بارور بر ارتفاع بلال،تعداد ردیف دانه در بلال،وزن هزار دانه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوزیک در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. اما اثر فسفات بارور بر ارتفاع بوته تحت تاثیر قرار نگرفت. اثرات متقابل نیتروکسین و فسفات بارور برعملکرد دانه در سطح احتمال یک درصد معنی دار شد. ولی ارتفاع بلال،تعداد ردیف دانه در بلال،و عملکرد بیولوزیک در سطح احتامال پنج درصد معنی دار شد.اثرات متقابل نیتروکسین و فسفات بارور بر وزن هزار دانهتاثیری نداشت. مقایسه میانگینها ازطریق ازمون دانکن نشان داد که بیشترین و کمترین عملکرد دانه به تیمارهای نیتروکسین با 5057 کیلوگرم و 0511 کیلوگرم در هکتار به ترتیب متعلق به تیمارهایتلقیح بذر با دولیتر نیتروکسین و عدم تلقیح بذر با نیتروکسین بود. همچنین در تیمارهای فسفات بارور بیشترین و کمترین عملکرد به تیمارهای تلقیح بذر با 599 گرم فسفات و بدون تلقیح بذر با فسفات تعلق دارد

نویسندگان

بابک دیده بان

کارشناس ارشد زراعت ،مدرس دانشگاه پیام نور مرکز بهبهان

جهانپور معماریان

مدیرصندوق بیمه محصولات کشاورزی استان خوزستان

علیرضا دارابی

مدیر صندوق حمآیت از توسعه بخش کشاورزی استان خوزستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :