تاثیر اقلیم بر روی نشو و نمای سرخرطومی برگ یونجه در همدان

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,567

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SCFDC01_051

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1385

چکیده مقاله:

یونجه در بین گیاهان علوفه ای از اهمیت و امتیاز خاصی برخوردار است. این گیاه علاوه بر داشتن پروتئین بالا، حاوی ویتامین های C,A,B نیز می باشد، به همین دلیل، محصول آن بخش مهمی از تغذیه دام ها را تشکیل داده و به صورت تر و خشک مورد تعلیف آنها قرار می گیرد. همچنین، کشت آن سبب بهبود کیفیت فیزیکی خاک شده و تاثیر مثبتی بر تولید محصولات بعدی دارد (کریمی، 1370). در برنامه پنج ساله چهار م توسعه اقتصادی – اجتماعی ایران، سطح زیر کشت این محصول حدود ششصد هزار هکتار تعیین شده بود وهمه ساله باید یکصد و بیست هزار زمین زراعی شخم و برگردانده شده و همین میزان مساحت نیز باید به زیر کشت مجدد برود (بی نام، 1382). در فون یونجه بیش از 590 بندپا در نقش و مقام متفاوت وجود دارد که در بین آنها سرخرطومی برگ یونجه آفت مهم یونجه کاریهای اکثر نقاط ایران و جهان است. فعالیت این آفت در اکثر موارد توام با انهدام چین اول محصول است و حدود یک میلیون و دویست هزار تن علوفه خشک چین اول یونجه در ایران تنها به وسیله این آفت از بین میرود که ازد لحاظ اقتصادی 33 درصد محصول یونجه را شامل می شود. (خانجانی و پورمیرزا، 1383). درحال حاضر، این حشره ، آفت درجه یک تمام مناطق یونجه کاری ایران است. این آفت دراکثر نقاطی که یونجه کشت می شود، محصول چین اول را از بین می برد. این حشره در مراحل مختلف لاروی وحشره کامل از برگ و ساقه یونجه تغذیه می کند ولی خسارت عمده آن به مرحله لاروی مربوط می شود. خسارت لاروهای سن 1و2 قابل توجه نیست بلکه خسارت اصلی را لاروهای سنین سوم و چهارم وارد می نمایند.

نویسندگان

محمد خانجانی

دانشیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

مجید میراب بالو

دانشجوی کارشناسی ارشد حشره شناسی کشاورزی، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - بی نام، 1382. آمارنامه کشاورزی، جلد اول: محصولات زراعی ...
  • - خانجانی، م. 1379 بررسی بیولوژی سن .Lygus nugulipennis Popp ...
  • - خانجانی، م. و پورمیرزا، ع. ا. 1383. مقایسه روشهای ...
  • - کریمی، ه: 1370. یونجه. مرکز نشر دانشگاهی، چاپ اول، ...
  • Guppy, J. C. and Mukerji, M. K. 1974. Effects of ...
  • Whitford, F. and Quisenbery, S. S. 1990. Population dynamics and ...
  • نمایش کامل مراجع