سنتز و شناسایی نائو کریستالهای متابورات روی (Zn4B6013)و گونه های دوپه شده آن با Cu بروش سل - ژل

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 455

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SCMI15_036

تاریخ نمایه سازی: 9 بهمن 1392

چکیده مقاله:

بوراتهای روی از گذشته موضوع تحقیقی قابل توجه و مهمی، به خاطر کاربردهای مختلف آنها، بوده اند. بوراتهای روی بعنوان افزودنی های پلیمری، خاموش کننده های آتش، محافظ و نگهدارنده کامپوزیت های چوبی، عامل مؤثر در دترجنتها و ... کاربرد دارند. تا کنون انواع مختلفی از بوراتهای روی بروش حالت جامد سنتز شده اند، که این روش مستلزم زمان طولانی و دمای بالا می باشد. در کار پژوهشی حاضر نوعی بورات روی با فرمول شیمیایی Zn4B6O13 تحت عنوان متابورات روی و فرم دوپه شده آن با 5 mo1% از Cu (و درصدهای پائینتر از آن) اولین بار بروش سل-ژل سنتز گردید. این روش اولاً یک روش سریع بوده و نیاز به دماهای بالا و زمان طولانی ندارد، ثانیاً محصول بدست آمده از این روش دارای ذرات ریزتری می باشد. در این روش از اسید سیتریک (CA) و اتیلن گلیکول (EG) به عنوان مواد پلیمر ساز کمکی، که در مراحل نهایی قابل حذف هستند، استفاده شد. محصولات نهایی توسط دیفراکسیون اشعه( X(XRD و طیف سنجی مادون قرمز (FT-IR) مورد ارزیابی و شناسایی قرار گرفتند.

نویسندگان

عبدالعلی عالمی

دانشگاه تبریز، دانشکده شیمی، گروه شیمی معدنی

نسرین محسنی

دانشگاه تبریز، دانشکده شیمی، گروه شیمی معدنی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :