کانی شناسی، پتروگرافی، آلتراسیون، ژئوشیمی و کانی سازی بخش شرق معدن کائولن همدی هلاک آباد، ناحیه اکتشافی مس پورفیری (سبزوار)

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,100

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SCMI16_096

تاریخ نمایه سازی: 8 بهمن 1391

چکیده مقاله:

منطقه هلاک آباد، در 30 کیلومتری جنوبغرب سبزوار و در محدوده طول جغرافیایی 55 34' °75 تا 22 36' 57° شرقی و عرضجغرافیایی 23 58' °35 تا 7 59' °35 شمالی و در مجاورت روستای هلاک آباد واقع گردیده است. مشاهدات صحرائی و مطالعات کانیشناسی صورت گرفته در این منطقه نشان میدهد که عمده سنگها را واحدهای نیمه عمیق ( از جمله مونزودیوریت پورفیری, کوارتز مونزودیوریت پورفیری, کوارتز مونزونیت پورفیری و ...), و واحدهای آتشفشانی (عمدتا از نوع آندزیت) تشکیل می دهند. بررسی های صحرایی و مشاهدات میکروسکوپی موید این امر است که واحدهای سابولکانیک( میوسن) به همراه سنگهای ولکانیکی( ائوسن) توسط محلولهای گرمابی شدیداً دگرسان شده تشکیل شده و زون های آلتراسیونی در ارتباط با کانیسازی مسپورفیری ایجاد نموده است. بررسی دگرسانی منطقه، زونهای آلتراسیون پروپیلیتیک- آرژیلیک, آرژیلیک- سیلیسی, پروپیلیتیک- سیلیسی- کربناته و ترکیبی از آنها را نشان می- دهد که در برخی از این زونها ، کانی سازی به صورت ذرات ریز و شکل دار پیریت مشهود است. در نتایج آنالیز ژئوشیمی به روش جذب اتمی برای عناصر Ag ,Pb ،Zn ،Cu و Sb دو عنصر Cu و Zn آنومالی و همبستگی نسبی با یکدیگر نشان میدهند. بیشترین آنومالی این دو عنصر مربوط به زون آلتراسیون پروپیلیتیک- آرژیلیک میباشد.

نویسندگان

محدثه پناهی

دانشجوی کارشناسی ارشد، زمین شناسی اقتصادی

محمد حسن کریم پور

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد

محمد رضا حیدریان شهری

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مظلوم، بررسی‌ومطالعه پتروگرافی، دگرسانی و ژئوشیمی در غرب معدن کائولن ...
  • جعفریان، .. _ قشه 1/100000 ششتمد (7561)، سازمان زمین‌شناسی کشور، ...
  • کریم‌پور.م _ .ر.اکتشاف‌ذخایر معدنی، انتشارات دانشگاه مشهد، 1384 ...
  • Cooke, D. R..Hollings, P. , (2005): Giant Porphyry Deposits: Characteristics, ...
  • نمایش کامل مراجع