استفاده از روش تصمیم گیری چند معیاره و برنامه مدل کاهش پسماند در انتخاب مطلوبترین شیوه مدیریتی پسماند شهر تهران در راستای توسعه پایدار

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 604

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SDEWE02_060

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

انتخابو به کارگیری مطلوبترین شیوه مدیریت پسماند در بسیاری از نقاط دنیا در راستای کاهش اثرات زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی که مولفه هایتوسعه پایدار نامیده می شوند، از اهمیت ویژهای برخوردار است. تولید گازهای گلخانه ای یکی از مهمترین اثرات نامطلوب زیست محیطی طرح های مدیریت پسماند است. بر این اساس در تحقیق حاضر چهار سناریو مدیریت پسماند در شهر تهران با در نظر گرفتن کاهش گازهای گلخانه ای مورد بررسی قرار گرفته است. در نهایت با استفاده از روش های تصمیم گیری چند معیاره با تکنیک تاپسیس و با توجه به معیارهای توسعه پایدار دست به انتخاب بهینه ترین سناریو (شیوه مدیریتی پسماند شهر تهران) زده شد. با توجه به نتایج تحقیق، سناریو شماره دو که تنها تفاوت آن با وضع موجود استحصال انرژی با راندمان 35 % است، با تولید و انتشار 123 تن معادل دی اکسیدکربن گازهای گلخانه ای و 32.25 میلیون بی تی یو صرفه جو شده در هر روز به عنوان مطلوبترین شیوه مدیریتی انتخاب و پیشنهاد شد. معیارهای مورد استفاده (شاخص های ارزیابی در راستای توسعه پایدار) در این تصمیم گیری شامل تولید و انتشار گازهای گلخانه ای، انرژی مصرفی، انرژی استحصالی و هزینه مورد نیاز کلی است، که با آنالیز فیزیکی پسماند شهر تهران و استفاده از مدل کاهش پسماند به تصمیم گیری در این راستا پرداخته شد.

کلیدواژه ها:

مدیریت پسماند شهری ، روش های تصمیم گیری چند معیاره ، مدل کاهش پسماند ، توسعه پایدار

نویسندگان

عباس افشار

استاد دانشگاه علم و صنعت ایران

احمد جمشیدی

استاد دانشگاه تربیت مدرس

فرشید نیل غاز

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران - مهندسی محیط زیست دانشگاه علم و صنعت ایران

محمدامین توکلی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- مهندسی آب دانشگاه علم و صنعت ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :