استفاده از مواد صابونی جهت افزایش ویسکوزیته و ملایم کنندگی مایع ظرفشوئی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,873

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SDTC03_074

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1391

چکیده مقاله:

یکی از اجزای اصلی مورد استفاده در فرمولاسیون شوینده ها، الکیل بنزن سولفونات است. این ماده ارزان قیمت بوده و دارای قدرت پاک کنندگی زیادی است. ولی در تماس با پوست، باعث آسیب های پوستی و ایجاد حساسیت می شود. در استفاده از مایع های ظرفشوئیی همیشه اماکن استفاده از دستکش وجود ندارد. بنابراین استفاده از مواد ملایم و سازگار با پوست به ویژه در برخی شرایط خاص می تواند مؤثر باشد. در این پژوهش، برای کاهش مضرات پوستی مایع های ظرفشوئی و تولید م ا یع هایی با شفافیت بالا ضمن دارا بودن قابلیت قوام دهندگی، در نسبت های متفاوتی از صابونهای متنوع حاصل از اسید چرب اولئیک، پالمتیک، نارگیل، روغن کرچک و روغن زیتون استفاده گردید. اسید چرب اولئیک ب یک پیوند غیر اشباع، بیشترین درصد روغن زیتون را تشکیل می دهد. روغن زیتون نسبتاً پایدار است و بدون نگهدارنده به مدت طولانی در یخچال قابل نگهداری است. اسید چرب پالمتیک سرشار از ویتامین های K و E می باشد. خاصیت پاک کنندگی آن از اسید چرب پالم کنل بیشتر است. روغن کرچک روغنی غلیظ و بی رنگ است و استفاده از آن باعث نرم کنندگی و کرم دار شدن مایع می گردد. این روغن تنها روغنی است که دارای ricinolic asid می باشد. روغن سویا سرشار از پروتئین است و شامل اسیدهای چرب غیر اشباع، استرول و ویتامین های A,E,K می باشد. چربیها به اسیدهای چرب و گلیسرین قابل تجزیه اند. این عمل تنها در حضور آب صورت می گیرد. و در واقع یک وکنش هیدرولیز است. در این فرآیند ماهیت شیمیایی روغن تیغییر می کند. ویژگی چربی ها و روغنهای مختلف به اسیدهای چرب موجود در ساختار آنها و تأثیر اسیدهای چرب نسبت به هم بستگی دارد. صابونها عموماً جهت پاکسازی مصرف دارند. ولی تعدادی از آنها جهت مصارف خص نیز به کار می روند به عنوان نمونه صابون زینک در ضمادها و صابون آلومینیوم در ضد آبها کارایی دارد.

نویسندگان

فاطمه اسماعیلی نژاد

کارشناس ارشد شیمی آلی- مسئول آزمایشگاه شرکت گل نرگس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • William W. Christie, "Gas Chrom atography and Lipids" The Lipid ...
  • Frank D. Gunstone, "Lipids for Functional Foods and Nutraceuticas _ ...
  • Plambeck, J. A. Industrial Organic Chemistry: Soaps and Detergents. ...
  • http://www. compusmart. ab. ca/plambeck/ch e/p265/p061 85. htm (accessed Sept 2000). ...
  • Palm Oil, Yusof Basiron ...
  • نمایش کامل مراجع