بررسی تاثیر علف کشهای دو منظوره بر کنترل علف های هرزو رشد ذرت رقم سینگل کراس 407 در شهرستان اندیمشک

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 756

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SEEDTECH02_200

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391

چکیده مقاله:

این آزمایش به منظور برسی کارایی علف کش هاب رایج و جدید در مقادیر مختلف و تاثیر آنها بر عملکرد و اجزاء عملکدر ذرت دانه ای و کنترل علف های هرز در جهت معرفی یک علف کش دو منظوره جدید که با مقدار مصرف کم بیشترین کارایی را نشان دهد به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در سال زراعی 90-89 در شهرستان اندیمشک اجرا شد. تیمارها عبارت بودند از: آترازین به همراه آلاکلربه میزان 1/25+5 و 1+4 و 0/75+3 لیتر در هکتار، فورام سولفورون به میزان 2 و 2/5 و 2 لیتر در هکتار، نیکوسولفورون + ریم سولفورون 175 و 200 و 150 گرم در هکتار نتایج آزمایش نشان داد. هر سه میزان به کار رفته از علف کش های جدید توانایی کنترل علف های هرز را در مزرعه ذرت دارا می باشند و عملکرد بسیار نزدیک به هم را نشان دادند. بیشترین وزن خشک علف های هرز مربوط به تیمار آترازین + آلاکلر به میزان 0/75+3 لیتر در هکتار بود. تیمار اولتیما 175 گرم در هکتار با میانگین 1330 گرم در متر مربع معادل 13/30 تن در هکتار بیشترین میزان عملکرد دانه و تیمار آترازین+آلاکلر 0/75+3 لیتر در هکتار با میانگین 614/1 گرم در متر مربع معادل 6/14 تن در هکتار و تیمار آترازین+آلاکلر 1/25+5 با میانگین (655/1) گرم در متر مربع کمترین عملکرد دانه را بدست آورد.

کلیدواژه ها:

عملکرد ذرت ، علف کش ، وزن خشک علف هرز

نویسندگان

رضوان انصاری خواه

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه آزاد اسل

شاپور لرزاده

هیات علمی دانشکده کشاورزی و علوم دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

ناظر آریان

هیات علمی دانشکده کشاورزی و علوم دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • خدابنده، ن. (1382). غلات. انتشارات دانشگاه تهران. 537صفحه. ...
  • کریمی، 0. (1375). زراعت و اصلاح گیاهان علوفه ای. انتشارات ...
  • نمایش کامل مراجع