واکنش شاخص های جوانه زنی و رشدی گیاهچه های گندم به اثرات ناشی از دگرآسیبی عصاره ی آبی سه گیاه خارلته (Cirsium arvense) چاودار (Secale cereale) و سورگوم (Sorghum bicolor)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 782

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SEEDTECH02_401

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391

چکیده مقاله:

به منظور بررسی خاصیت دگرآسیبی سه گیاه خارلته، سورگوم و چاودار بر روی شاخص های جوانه زنی و رشدی گیاهچه های گندم رقم، سایونز، آزمایشی به صورت فاکتوریل دارای دو فاکتور غلظت عصاره ( در سه سطح صفر، 50 و 100 درصد) و نوع عصاره در قالب طرح کاملا تصادفی در 4 تکرار د رسال 1389 د رگلخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان انجام گردید. نتایج نشان داد که اثر متقابل غلظت عصاره و نوع گیاه بر طول گیاهچه، ضریب آلومتری، وزن تر و درصد رطوبت در سطح 1 درصد و بر طول ساقه چه در سطح 5 درصد معنی دار بود. به دلیل عدم رشد در غلظت رشد در غلظت 100 درصد عصاره های گیاهی، بررسی میان غلظت 50 درصد و شاهد عصاره گیاهی نشان داد که بیشترین کاهش در صفات مذکور مربوط به غلطت 50 درصد عصاره آبی علف هرز خارلته بود، به طوری که طول ساقه جچ و طول گیاهچه به ترتیب 58 درصد و 79 درصد نسبت به شاهد کاهش داشت. بیشترین ضریب آلومتری در بین تیمار ها مربوط به عصاره سورگوم در غلظت 50 درصد (4/103) و کمترین میزان آن در شاهد (1/38) محاسبه گردید. علاوه بر این غلظت 50 درصد از عصاره خارلته وزن تر گیاهچه های گندم را نسبت به سورگوم و چاودار به ترتیب به میزان 56 و 66 درصد کاهش داده باعث بیشترین کاهش در درصد رطوبت گیاهچه های گندم شد. همان طور که از نتایج بر می آید، علف هرز خارلته نسبت به دو گیاه دیگر، دارای توانایی دگر آسیبی بالاتری بر روی گندم است.

نویسندگان

بهاره بیچرانلو

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان باشگاه پژوهشگران جوان شیروان

میلاد باقری شیروان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان باشگاه پژوهشگران جوان شیروان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بهتری، ب.، ق. دیانتی تیلکی، ص. محمدی سلیمانی و م. ...
  • نیان، .. م. تجری و م. قربانی (1387) بررسی اثر ...
  • نمایش کامل مراجع