آلودگی بذرهای تریتیکاله کشور به عوامل بیماریزای بذرزاد قارچی در راستای تدوین استاندارد ملی کشور

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,373

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SEEDTECH02_407

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391

چکیده مقاله:

سلامت بذر از جمله مهمترین جنبه های کیفیت بذر محسوب می گردد. این پژوهش به منظور بررسی میارن آلودگی بذرهای تولیدی کشور به فلور میکروبی و بیمارگرهای بذرزاد در راستای بومی سازی نتایج برای تدوین استانداردهای ملی بذر تریتیکاله کشور انجام گردید. به این منظور نمونه هایی از توده های بذری استان های خراسان رضوی و اصفهان در سال 1389 به روش نمونه برداری استاندارد جمع آوری و مورد آزمون قرار گرفتند. در آزمایشگاه کنترل سلامت بذر و نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال بر اساس روش انجمن بین المللی آزمون بذر (ISTA)، آزمون شستشو برای تعیین و ارزیابی آلودگی به سیاهک پنهان گندم و آزمون کاشت بر روس کاغذ جوانه زنی (بلاتر) به منظور بررسی سایر آلودگی های بذرزاد قارچی و محاسبه درصد جوانه زنی انجام گردید. نتایج آزمون بلاتر بیان کننده متوسط فراوانی 68/8 درصد برای Fusarium spp. و 5/5درصد Stamphilium Spp و 0/3 درصد Aspergillus Spp و 47/6 درصد Alternaria spp و 2/8 درصد Trichothecium sp. و 0/8 درصد Bipolaris sp. و 2 درصد برای گونه های Penicillium برآورد و در آزمون شستشو به طور متوسط میزان 9/5 عدد اسپور سیاهک پنهان گندم در هر بذر و به طور متوسط جوانه زنی 88 درصد برای نمونه های محاسبه گردید. با عنایت به اهمیت سلامت بذر در مراحل تولید بذر و در داشتن کشاورزی پایدار، مطالعات اکولوژیکی و بیولوژیکی عوامل بیماری زای بذرزاد و ضرورت تدوین استانداردهای ملی کشور بر اساس آمارها و مبتینی بر مطالعات داخلی ضرورت مطالعه و بررسی عوامل بیماریزای بذرزاد ضروری است. همینطور حفظ و کاهش میزان آلودگی به عوامل بیماریزا به منظور ارتقاء میزان سطح سلامت آنها، مدیریت تولید با در نظر گرفتن. استنرار انتخاب مزارع ، ضد عفونی بذور با سموم ضد عفونی کننده با در نظر گرفتن جمیع جهات ، بازرسی مزارع تولید بذر به منظور بررسی سلامت مزرعه و در صورت نیاز دستور اقدام های بهداشتی مزرعه و غیره الزامی است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

آیدین حمیدی

عضو هیئت علمی استادیار پژوهش

صمداله کرمی

کارشناس آزمایشگاه سلامت بذر و نهال

سعید اسروش

کارشناس مسئول زراعت غلات موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کرج

سپیده امین خاکی

کارشناس آزمایشگاه سلامت بذر و نهال

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سعیدی، ع.، اکبریع، بتیار، ف.، مهرور، م.، ناطق، ژ.1384. مشخصات ...
  • CAB Abstracts, 1973-1998. Data mined from CAB Abstracts database, years ...
  • نمایش کامل مراجع