بررسی نقش سیستم های پیش بینی و هشدار دهنده در کاهش حوادث جوی: مطالعه موردی اثر گازهای آلاینده منتشر شده از یک نیروگاه حرارتی تولید برق در جنوب فرانسه روی آلودگی هوای محیط های شهری پیرامون آن

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 719

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SENACONF02_012

تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394

چکیده مقاله:

تاثیر پدیده های جوی بر کره خاکی و بالطبع زندگی بشر به حدی رسیده است که عدم مدیریت و دانایی در این بخش باعث تحمیل هزینههای بسیار زیاد خواهد بود. تغییر اقلیم، خشکسالی، ...، و آلودگی هوای شهری مثالهایی از این نوع پدیده هاست. تنها در حادثه افزایش دمای سال 2003در فرانسه، طبق آمار رسمی (لوموند، فیگارو) غلظت بالای ازن منجر به مرگ بیش از 2000 نفر تنها در محدوده پاریس و حومه آن گردید که بیشتر جانباختگان را افراد مسن تشکیل میدادند. خسارات جانی این حادثه در صورتی که سیستمهای هشداردهنده به موقع عمل میکردند میتوانست به مراتب کاهش یابد. امروزه مدل سازی عددی بعنوان یک سیستم پیش بینی و هشدار دهنده مناسب، کاربرد فوق العادهای پیدا کرده است. در همین راستا این مطالعه که با استفاده از مدلسازی عددی انجام شده است نشان میدهد که چگونه با مدیریت صحیح اطلاع رسانی میتوان بلایای جوی و اقلیمی را کاهش داد. در این مطالعه ما اثر گازهای آلاینده منتشر شده از یک نیروگاه حرارتی تولید برق را در جنوب فرانسه روی آلودگی هوای محیطهای شهری پیرامون آن خصوصا در رابطه با تشکیل ازن را مورد بررسی قرار میدهیم. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که کاهش یک جانبه گازهای آلاینده نیروگاه در عمل نه تنها باعث کاهش تشکیل ازن در محیط نزدیک آن نمی شود بلکه افزایش آنرا باعث گردد. بر عکس این کاهش در مناطق دور دست تر باعث افزایش تولید ازن می گردد. نتایج بدست آمده همچنین نقش دینامیک حاکم بر منطقه را در تشکیل و تعیین محل آلودگی با غلظت بالا کاملا نمایان می سازد. دو وضعیت دینامیکی مورد بررسی قرار گرفته است که در وضعیت اول جریان قوی نسیم دریا که با جریانهای سینوپتیک رو به شمال تقویت می شود حاکم بر منطقه است و وضعیت دومی که در آن جریان نسبتا ضعیف نسیم دریا در مقابله با جریان میسترال کاملا تضعیف میشود. در مورد اول تجمع آلودگی ها در انتهای سرزمین اصلی و در مورد دوم در امتداد ساحل شکل می گیرد.

کلیدواژه ها:

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Dodge, M. C., 1997: Conbined use of modelling techniques and ...
  • F inlayson-Pitts, B.J., J. N. Pitts and Jr., Volatile, 1993: ...
  • Sillman, S., He, D., Cardelino, C., Imho؟, R.E., 1997: The ...
  • Taghavi, M., Cautenet, S., Foret, G.: Sinulation of ozone production ...
  • Taghavi, M., Cautenet, S., Arteta, J.: Impact of a high ...
  • Taghavi M. and Mus son-Genon L. : Etude de l'impact ...
  • Taghavi M.: Etude de la pollution en zone urbaine et ...
  • نمایش کامل مراجع