بررسی آلوده شدن خاک و آب در اثر مصرف آفت کشهای شیمیایی کشاورزی (مطالعه موردی مزارع نیشکر شرکت کشت و صنعت میرزا کوچک خان)

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,784

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SESDC_221

تاریخ نمایه سازی: 12 خرداد 1385

چکیده مقاله:

فعالیتهای کشاورزی به علت افزودن کودها و سموم مختلف به اکوسیستم از منابع مهم آلوده کننده بشمار می روند . در سالهای اخیر همزمان با تولید سموم تخصصی و همچنین افزایش هرچه بیشتر مقدار مصرف سموم مختلف ، بررسیهای فراوانی در مورد سموم مصرف شده در فعالیتهای کشاورز ی و اثرات ناشی از آنها در اکوسیستم انجام شده است ( ۲). یکی از پارامترهای اساسی هر سم از جنبه آلایندگی ، پایداری آن سم میباشد که به فاکتورهای متعددی مانند: غلظت و مقدار مصرف سم، نوع خاک، مقدار جذب سطحی سمpH ،سم و خاک ، فعالیتهای بیولوژیکی خاک، دما و رطوبت خاک، عمق قرارگیری سم در خاک و فرمولاسیون آن بستگی دارد ( ۴). عمدتا شسته شدن سموم به اعماق خاک بسیار کند انجام شده و این مواد در اکثر موارد در سطح خاک باقی مانده و به آبهای زیر زمینی راه نمی یابند، مقداری از سموم که در سطح خاک قرار گرفته و تجزیه نشده اند برای روا نابهای بعدی قابل دسترس بوده و همواره خطری بالقوه برای آلوده نمودن مناطق پایین دست محسوب میگردند( ۱و ۳). این سموم کشاورزی پس از وارد شدن به منابع آبی و مصرف توسط انسان و دامها باعث بیماریهای متعددی مانند : سقط جنین، عدم رشد سیستم عصبی کودکان، بیماریهایی چون سرطان و آلزایمر و نقصهایی در اعمال و بافتهای بدن میشوند( ۵).

نویسندگان

محمود علیمحمدی

رییس اداره آب و خاک، شرکت کشت و صنعت میرزاکوچک خان

علیرضا ظهیرنیا

کارشناس آزمایشگاه، شرکت کشت و صنعت میرزاکوچک خان