پترولوژی رسوبات آتشفشان آواری منطقه علی آباد

سال انتشار: 1377
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,330

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI02_047

تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1385

چکیده مقاله:

رسوبات نازک لایه توفی مربوط به ائوسن در منطقه علی آباد قم در مسیر اتوبان تهران – قم رخنمون دارد. قدیم ترین رسوبات این ناحیه مربوط به دوره ائوسن است. نظیر این رسوبات در بخشهای دیگر ایران مرکزی، یعنی در شرق، ناحیه سمنان و در قسمت غرب، در ناحیه همدان، توفهای سبز کلریت دار نظیر آنچه در البرز مرکزی وجود دارد، یافت میشود. در ناحیه قم این سری رسوبی، همراه با جریانهای از گدازه آتشفشانی با ترکیبهای مختلف و تزریق دایکها بوده که مارنها آهکهای نومولیت دار را قطع می کند. سنگهای آتشفشانی اساس از نوع بازیک و حد واسط می باشند. این رسوبات عمدتا از نوع آذر آواری در دریاچه ای باز تادریایی کم عمق رسوب کرده اند. دریاچه های باز معمولا دارای رخساره های تخریبی یا اهکی می باشند که در آن ، این مواد نزدیک خط ساحلی رسوب می کنند و رخسارره های دور از ساحل معمولا: 1- درشرایط فاقد اکسیژن تشکیل شده اند. 2- لایه های نازک سیلت و گلی با لایه بندی تدریجی که در جریانهای توربیدیتی با جریانهای ژئوستروفیک ایجاد می شوند. رسوبات نزدیک ساحل و حاشیه دریاچه ای دارای سه نوع رخساره تخریبی است: 1- ماسه سنگهای ریپلی و افقی 2- ماسه سنگهائی که چینه بندی متقاطع داشته و بیانگر کانالهای پراکنده و دهانه سدها است. 3- لیگنیت و سیلتها، رسوبات داخل حوضچه ها (Pond) نمونه گیری در نقاط صورت گرفت که منظر توفی و توده ای داشته و همچنین از انکلاوهای رنگی و درشت درون توفها نیز مقطع نازک تهیه شد و در جائی که تغییرات بسیار نزدیک به هم و ریتمیک بود، نمونه گیری در فواصل 15 سانتی متر به عمل آمد تا کوچکترین تغییرات ثبت شود، این سنگها دارای فرسایش پوست پیازی وبخشهای ریتمیک حالت تیز و زاویه دارند.

نویسندگان

فرزانه رجایی

گروه زمین شناسی دانشگاه تهران

رسول اخروی

گروه زمین شناسی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :