سنگ شناسی و سنگ زایی سنگهای آتشفشانی و پلوتونیک ائوسن-الیگوسن نوار ماگمایی البرز غربی - آذربایجان با نگرشی ویژه بر منطقه هشجین

سال انتشار: 1379
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,643

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI04_178

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1385

چکیده مقاله:

سنگ های آتشفشانی ائوسن و الیگوسن به همراه نهشته های آتشفشانی-آواری در طول نوار آتشفشانی-پلوتونیک البرز غربی-آذربایجان، تحت تٱثیر توده های نفوذی کم عمق به سن الیگوسن قرار گرفته اند و مجموعه فوق توسط نهشته های آهکی بوردیگالین (میوسن زیرین)، با پی کنگلومرایی و با دگر شیبی آذرین پی پوشیده می شود. نفوذ توده های مذکور در نهشته های آتشفشانی و آتشفشانی -کلاستیک ائوسن-الیگوسن در حاشیه رودخانه قزل اوزن در منطقه هشجین منجر به ظهور زون های دگرسانی گرمابی وسیع و متعددی شده ور کانی سازی های پراکنده ای از عناصر با ارزش همچون Mn, Fe, Zn, Pb, Au و Cu در ارتباط با آنها تشکیل شده است. بررسی های ژئوشیمیایی نشان می دهد که بین ماگماتیسم ائوسن و الیگوسن ارتباط ژنتیکی تنگاتنگی وجود داشته و ماگماتیسم الیگوسن، در حقیقت ادامه آتشفشانی ائوسن بوده است. تشابه ژئوشیمیایی جالبی بین سنگ های آتشفشانی و پلوتونیک الیگوسن، به چشم می خورد که حاکی از همخون بودن ماگمای مولد این سنگ ها است. توده های نفوذی مذکور ویژگی گرانیتوییدی تیپ I حواشی فعال قاره ای را دارا بوده و متعلق به توده های تیپ آندی (پیچر، 1987) و هیبرید کمان ماگمایی حاشیه فعال قاره (باربارین،1990) است و در حقیقت ریشه مخروط های آتشفشانی الیگوسن را در منطقه تشکیل می دهند. با توجه به واقعیات موجود در خصوص تکوین ساختاری پوسته ایران زمین و شواهد میکروفسیلی موجود در افیولیت ملانژهای شمال غرب کشور، این نوار ماگمایی متعلق به کمان ماگمایی حاشیه فعال قاره ای نبوده و در یک زون پس برخوردی و در حاشیه فعال قاره ای تکوین یافته است.

نویسندگان

محسن موید

عضو هیات علمی دانشگاه تبریز و دانشجوی دوره دکتری دانشگاه شهید بهشتی

سید محمد پور معافی

دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه شهید بهشتی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • موید.م. 1370، بررسیهای پنروگرافی و پتروشبمی سگ‌های نوار آتشفشانی - ...
  • موبد، م.، پور معافی، م. 1378، پلونونیسم البگوسن در منطقه ...
  • .Alavi, M. 1996, Tecto nOStratigraphic _ & Structural Style of ...
  • Atherton, _ P. & Sanderson, L. M. 1985, Magnatism at ...
  • Muller _ 1997, Polassic Igneous Rocks & ^ssociate! Gol، t_Conper ...
  • _ Pitcher W.S. 1993, _ & Origin of Granitc. Chabman ...
  • نمایش کامل مراجع