بررسی ویژگیهای زمین شناسی مهندسی ساختگاه سد سنگرد

سال انتشار: 1381
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,575

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI06_058

تاریخ نمایه سازی: 7 مرداد 1385

چکیده مقاله:

سد سنگرد بر روی رودخانه سنگرد ، یکی از سرشاخه های کال شور در استان خراسان و در 50 کیلومتری جنوب شرق سبزوار قرار دارد. ساختگاه سد از سازندهای دوران سوم زمین شناسی، ائوسن میانی و فوقانی (رسوبات فیلشی و تبخیری) تشکیل شده که بخشی از زون ساختمانی ایرا ن مرکزی می باشد. رسوبات عهد حاضر در بستر رودخانه به حداکثر ضخامت 16 متر و حداقل دو متر می رسد. تراس رودخانه ای به صورت پوشش کم ضخامت روی آنها قرار گرفته است. لیتولوژی واحد فلیشی و مارنی – تبخیری از تکرار متوالی لایه های ماسه سنگ – کنگلومرا، مارن و مارنهای ژیپس دار تشکیل شده است. از ناپیوستگی های مهم ساختگاه سد که پایداری و نفوذپذیری سنگها را تحت تاثیر قرار داده، می توان به سه دسته درزه و سطوح لایه بندی اشاره کرد. سیستم ناپیوستگی ها، تکیه گاه راست را نسبت به تکیه گاه چپ بیشتر تحت تاثیر قرار داده است. از نظر فراوانی، در تکیه گاه سمت راست در واحد سطح بطور متوسط دو تا سه عدد و در تکیه گاه سمت چپ در هر چهار متر مربع، یکک عدد درزه مشاهده می شود. ناپیوستگیها غالبا دارا باز شدگی متوسط بین یک تا دو سانتیمتر بوده و بطور متوسط فاصله بین درزه ها در تکیه گاه راست بین 50 تا 80 سانتیمتر و در تکیه گاه سمت چپ بین 1/5 تا دو متر می باشد. سطح درزه ها از نظر کیفیت در حد زبر تشخیص داده شده است. میزان هوازدگی نیز در بعضی قسمتها قابل توجه می باشد.

نویسندگان

محمد غفوری

گروه زمین شناسی مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد

ماشاءالله خامه چیان

گروه زمین شناسی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس

آریانه آریان فر

گروه زمین شناسی مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ گزارش زمین شناسی مهندسی سد سنگرد، فاز شناخت، شرکت ...
  • نقشه های زمین شناسی مهندسی و گزارش نتایج آزمایشات حفاری، ...
  • نمایش کامل مراجع