مقایسه تاثیر عوامل ساختاری - ژئومورفولوژیکی در ظهور چشمه های بیدروبه با محدوده تاقدیس پابده درشمال غرب محدوده قلعه رزه – وشمال شرق خوزستان

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,678

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI09_048

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1386

چکیده مقاله:

در توسعه منابع آبى موجود ، عوامل متعددى تاثیرگذار مى باشد که از جمله این عوامل مى توان به نقش عوامل ساختارى نظیر گسلها، درز و شکافها، عوامل سنگ شناسى مانند نوع سازند منطقه وعوامل توپوگرافى همچون شیب وارتفاع منطقه اشار ه کرد . در این تحقیق سعى برآنست که تاثیرعوامل ساختارى وعوامل توپوگرافى در فراوانى و ظهور چشمه هاى محدوده دشت های قلعه رزه و بیدروبه و مورد مطالعه قرارگیردو نتایج حاصله از آن را با موارد مشابه مربوط به تاقدیس پابده ( رنگزن و هکاران ، (1383 انجام شود . دشت های قلعه رزه و بید روبه واقع در شمال شهرستان اندیمشک و شمال غرب استان خوزستان بین طول های 48 درجه و 10 دقیقه تا 48 درجه و 27,5 دقیقه شرقی و عرض های 32 درجه و 45 دقیقه تا 33 درجه شمالی و تاقدیس پابده در شمال غرب شهرستان مسجد سلیمان بین طول های 49 درجه و 15 دقیقه تا 49 د رجه و 30 د قیقه شرقی و عرض های 32 درجه و 15 دقیقه تا 32 درجه و 30 دقیقه شمالی واقع می باشد . در این راستا از تواناییهاى سنجش از دورو ) GIS استفاده ازBufferو نیز شبکه Isofracture ، روی هم اندازی لایه ها و ... ) نیز بعنوان ابزارى قدرتمند جهت تجزیه وتحلیل داده ه ا بهره گرفته شد . نتایجی که از این کار حاصل شد شامل تعیین ارتباط بین ظهور و دبی چشمه ها با ارتفاع منطقه، شیب منطقه، فاصله از شکستگی ها، تراکم تعداد و تراکم طول شکستگی ها می باشد . در دشت های قلعه رزه و بیدروبه بیشترین درصد ظهور چشمه ها در ارتفاع 347-498 متری ، شیب 0-5 درجه، در مکانهایی که تراکم تداد شکستگی 4-8 و نیز بیشترین درصد ظهور و دبی چشمه ها تا فاصله 400 متری از شکستگی ها و در تاقدیس پابده بیشترین درصد ظهور چشمه ها در ارتفاع 600-800 متری ، شیب 0-5 درجه، در مکانهایی که تراکم تداد شکستگی 15-20 و نیز بیشترین درص د ظهور چشمه ها تا فاصله 400 متری از شکستگی ها می باشد . اختلاف ارتفاع در تراز آبی بین دو منطقه احتمالآ می تواند بعلت فعالیت گسل بالارود وبالا آمدن بیشتر پابده باشد .

نویسندگان

کاظم رنگزن

استادیار دانشگاه شهید چمران، رئیس مرکز سنجش از دور و GIS

عباس چرچی

دانشور دانشگاه شهید چمران اهواز , دانشجوی دکتری تکتونیک - دانشکده علوم

فاطمه امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سنجش از دور و GIS

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • .روش شزاده، .. 1370، زمین شناسی ایران، نشر امروز . ...
  • رنگزن، آبشیرینی(1383). بررسی نقش عوامل ساختاری، لیتولوژیکی وتوپوگرافی در رخنمون ...
  • رضایی.زمانی، 377 1، .ارتباط سیستم ساختمانی و کارست شدگی در ...
  • نقشه زمین شناسی بالارود _ 1969، مقیاس100000 : 1، شرکت ...
  • Kazemi, R.(20 03), recon naissance of karst hydrology in the ...
  • نمایش کامل مراجع