مدیریت ایمنی : بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد کارگران معادن سنگ روباز کرمانشاه و صنایع وابسته به آن نسبت به وسایل حفاظت فردی در سال 1381

سال انتشار: 1382
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,193

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SHEMRI05_017

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1384

چکیده مقاله:

عوامل زیان اور محیط کار در معادن بطور جدی سلامت کارگران را تهدید می کند استفاده از وسایل حفاظت فردی به عنوان یکی از اقدامات مدیریت ایمنی نقش مهمی در کنترل و کاهش مخاطرات محیط کار معادن دارد. لذا این مطالعه با هدف بررسی آگاهی، نگرش و ملکرد کارگران معادن سنگ روباز کرمانشاه و صنایع وابسته به آن نسبت به استفاده از وسایل حفاظت فردی در سال 1381 انجام گرفته است. در این مطالعه توصیفی – مقطعی برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ای در دو بخش شامل 10 سوال دموگرافیک و سوالات اصلی پژوهش شامل 15 سوال مربوط به آگاهی، 10 سوال مربوط به نگرش (با روش لیکرت) و چک لیست سوالات مربوط به عملکرد استفاده گردید که روایی آن از طریق نظر سنجی از متخصصان و پایایی آن با استفاده از تکرار آموزن تایید شد جامعه مورد مطالعه 86 نفر از کارگران معادن سنگ روباز و صنایع وابسته به آن در کرمانشاه بودند. داده های بدست آمده با استفاده از آمار توصیفی ارائه گردید و همچنین ارتباط بین برخی متغیرها نظیر سابقه کار در معدن، سن ، وجود یا عدم وجود آسیب ناشی از کار، میزان تحصیلات با وضعیت آگاهی، نگرش و عملکرد کارگران نسبت به وسایل حفاظتی از طریق آزمون کای دو و اسپیرمن مورد بررسی قرار گرفت. یافته های این مطالعه نشان داد که آگاهی کارگران نسبت به شناخت وسایل حفاظت فردی نسبتا مطلوب است (83% پاسخ صحیح) ، در حالیکه نسبت به نحوه استفاده و زمان استفاده از وسایل و روش نگهداری نامطلوب (38% پاسخ صحیح) ، نگرش 21% کارگران نسبت به لزوم استفاده از وسایل حفاظت فردی منفی بود و 50% از کارگران بر این باور بودند که این وسایل باعث کاهش راندمان کار می شود. در مقابل 84% کارگران نسبت به اهمیت وسایل حفاظت فردی بطور ناقص استفاده می کردند و تنها 2/3% آنان از این وسایل بطور نسبتا مطلوبی استفاده می کردند. در هیچیک از معادن مورد بررسی وسایل مناسب حفاظت فردی وجود نداشت و هیچیک از کارگران مورد مطالعه دوره آموزش ایمنی وحفاظت فردی را نگذرانده بودند. همچنین بین سابقه کار و نگرش کارگران نسبت به وسایل با (P=0.033) و میزان تحصیلات با نگرش با (P=0.001) نیز بین آگاهی و میزان تحصیلات آنها با (P=0.031) ارتباط معناداری وجود داشت. با توجه به نتایج تحقیق حضار به نظر می رسد که عملکرد کارگران در استفاده از وسایل حفاظت فردی نسبتا نامطلوب و وضعیت بوده. ولی نگرش اکثریت آنها نسبت به لزوم استفاده از این وسایل در محیط های کاری مثبت است. لذا پیشنهاد می شود اقدامات لازم در خصوص اجرا برنامه های موفق ایمنی به ویژه آموزش کارگران برای استفاده از وسایل حفاظت فردی و تامین این وسایل صورت پذیرد.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بردبار : غلامرضا " بررسی ایمنی و نقش آن در ...
  • والدرن، اچ . بهداشمت شغلی و طب کار (پیشگیری) تشخیص ...
  • روزنامه اطلاعات _ قربانیان حوادث محیط کار ار نگاه آمار) ...
  • _ زاهدی، شمس السادات، تحلیل سیسمقمی از حوادث ناشی از ...
  • I - Szubert 7 ;Makowiec Dabrowska T ; Sobala W ...
  • - Kejriwal , B , K. 1994 . Safty in ...
  • jenning , N, s . Health and safty in minning ...
  • Keyser ling monroo ; occupational safty perving Accidents and overt ...
  • Watcharee polruksodee : factors Affecting Kmowledge, attitude and practice 0f ...
  • _ _ _ Mines action canada. Com/ competition / 2001-2002. ...
  • James C. Cawley : Eawley : Electical Accidents in mining ...
  • Applicablc _ Standards are 1910. Subpart _ APP B and ...
  • Delany, t. Isr P Abstracts Edinburgh 2002. ...
  • نمایش کامل مراجع