مقایسه جوانه زنی آفتابگردان(Helianthus annuus L و علف هرز تاج خروس خودروی Amaranthus retroflexus L.) در شرایط شوری

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 846

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SHOUSHTARECO01_051

تاریخ نمایه سازی: 9 شهریور 1391

چکیده مقاله:

شوری خاک یکی از مهمترین عوامل محدود کننده تولید در مناطق خشک و نیمه خشک است . جوانه زنی مرحله بحرانی و یکی از دوره های حساس چرخه زندگی گیاه است. آفتابگردان یکی از مهمترین دانه های روغنی در جهان است . تاج خروس خودروی یکیاز علف های هرز مهم در مزارع آفتابگردان است . برای بررسی و مقایسه اثر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی دو رقم آفتابگردان ( رقم های یوروفلور و رکورد ) و علف هرز تاج خروس خودروی آزمایشی در شرایط کنترل شده به صورت آزمایش کرت های خرد شده در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار در ظروف پتری انجام شد . سطوح شوری شامل 0 50 100 150 0 میلی مولار نمک کلرید سدیم بود . در هر ظرف پتری حاوی کاغذ صافی به طور جداگانه 25 بذر آفتابگردان و 30 بذر علف هرز تاج خروس خودروی قرار داده شد و بسته به نوع تیمار 5 میلی لیتر آب مقطر و یا محلول نمک افزوده شد و در انکوباتور در دمای 30 درجه سانتی گراد قرار داده شد. سپس درصد جوانه زنی ، طول ریشه چه و ساقه چه و وزن تر و خشک گیاهچه های آفتابگردان و تاج خروس خودروی تعیین شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماریSAS تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که با افزایش سطوح شوری درصد جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه، وزن تر و وزن خشک گیاهچه های دو رقم آفتابگردان و تاج خروس خودروی در مقایسه با شاهد آب مقطر به طور معنی داری کاهش یافت . نتایج نشان داد مقاومت بذر آفتابگردان به شوری بیش از تاج خروس خودروی بود و درصد جلوگیری از جوانه زنی بذر و بازدارندگی از رشد بعدی در تاج خروس خودروی بیشتر از آفتابگردان بود.

نویسندگان

فاطمه توکلی

دانشکده علوم کشاورزی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رستگار، م. ع .1384. زراعت گیاهان صنعتی _ انتشارات برهمند. ...
  • قدوی 0 ب 00ع : م . مدرس ثانوی، و ...
  • Bialecka , B, and J _ Kepczyvski _ 2009 _ ...
  • Epstein , E . , J . Norlyn , and ...
  • Grive , C . M _ S . Lesch ., ...
  • Grive, C.M., and D.L.Suarez. _ 997 . Purs lane(Portulaca oleracea ...
  • Horak , M . J . , D . E ...
  • Katerji, N., J .W. Van Hoorn., A . Hamdy., F. ...
  • Kaya, M. D., G. Okcu., M. Atak., Y. Cikili. and ...
  • نمایش کامل مراجع