بررسی تاثیر فاصله نسبی بین محور تونل های دوقلو و فاصله تونل ها از سازه سطحی مجاور، بر روی میزان نشست زمین( مطالعه موردی : تونل قطار شهری اصفهان و سازه تاریخی سی و سه پل)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 706

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SMFE01_341

تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393

چکیده مقاله:

در سال های اخیر با توجه به گسترش چشمگیر استفاده از تونل سازی سپری در اعماق کم زمین های خاکی توجه به پارامترهای تاثیر گذار روی جابجایی های زمین در طی این روش تونل سازی از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است حال در حفاری تونل های دوقلو در زمین های خاکی علاوه بر نوع روش تونل سازی یکی از پارامترهای تاثیر گذار و مهم فاصله نسبی محور تونل ها می باشد در این تحقیق ابتدا جهت اعتبار سنجی روش مدل سازی و تحلیل (روش عددی اجزای محدود) از نرم افزار Plaxis 3 D Tunnel استفاده شده است همچنین برای شبیه سازی عددی سه بعدی با استفاده از این نرم افزار به مدل سازی و تحلیل پیشروی تونل با سپر فشار تعادلی زمین (Earth Pressure Balance) در محدوده ای از رودخانه زاینده رود در نزدیکی سی و سه پل اقدام شده است نتایج این مطالعات نشان می دهد که در فواصل نزدیک تونل ها از فونداسیون کاهش فاصله نسبی تونل ها از میزان 3/5D منجر به افزایش نشست های فونداسیون می شود. همچنین با فاصله گرفتن تونل ها از فونداسیون به میزان 2/5D میزان فاصله نسبی تونل ها روی نشست ها فونداسیون تاثیر چشمگیری ندارد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

بهروز احمدی ندوشن

دانشیار دانشکده فنی مهندسی گروه عمران دانشگاه یزد

حسینعلی رحیمی بندرآبادی

استادیار دانشکده فنی مهندسی گروه عمران دانشگاه یزد

سید محمد حجازی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده فنی مهندسی دانشگاه یزد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :