بررسی آزمایشگاهی مقاومت برشی ترکیبات غیر اشباع ماسه- کائولین با استفاده از دستگاه برش مستقیم

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 807

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SMFE02_336

تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1394

چکیده مقاله:

مقاومت برشی خاک، حداکثر تنش برشی است که خاک می تواند قبل از گسیختگی تحمل کند. در این تحقیق مقاومت برشی ترکیبات غیر اشباعماسه و کائولین (رس) با استفاده از آزمایش برش مستقیم، مورد بررسی قرار گرفت. از اینرو پس از ساخت ترکیبات ماسه- کائولین (رس) در دو سناریو (ترکیب 70 درصد کائولین -30 درصد ماسه ، ترکیب 30 درصد کائولین و 70 درصد ماسه) با درجات اشباع گوناگون، با استفاده از دستگاه برش مستقیم نسبت به ارزیابی مقاومت برشی ترکیبات ساخته شده اقدام گردید. با تجزیه و تحلیل داده های آزمایشگاهی و برآورد پارامترهایبرشی نمونه های ساخته شده و نیز بررسی آهنگ تغییرات تنش برشی اعمال شده بر نمونه در مقابل جابجایی افقی نمونه در حین گسیختگی،مشخص گردید در خاک های ماسه ای در درجات اشباع بالا و پایین، خاک دارای حداقل چسبندگی و در درجات اشباع میانی خاک حداکثرچسبندگی و نیز حداکثر مقاومت برشی را داراست. در طرف مقابل در خاک های رسی با افزایش درصد رطوبت چسبندگی افزایش می یابد ودرجات اشباع بالا خاک رسی دارای حداکثر چسبندگی می باشد. در مقابل در درجات اشباع بالا و پایین دارای کمترین مقاومت برشی می باشد.همچنین افزایش درصد رس در ترکیبات ساخته شده باعث افزایش مقاومت برشی نمونه شده و بعد از رسیدن به حداکثر مقاومت برشی با افت تنشهمراه است. بطور کلی در ترکیبات خاک های رسی و ماسه ای، تغییرات درجه اشباع تاثیری بر زاویه اصطکاک داخلی خاک ندارد.

نویسندگان

رضا فتاحی آلکوهی

دانش آموخته رشته مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی دانش پژوهان اصفهان، دانشجوی دوره کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی جندی شاپور

نرگس دارا

دانشجوی رشته مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :