تاثیر سه جلسه تمرین شدید ویژه فوتبال بر سطوح سرمی نوتروفیل ها و ایمونوگلوبولین ها در پسران فوتبالیست دانشگاهی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 530

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SPORTSAMAV01_001

تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395

چکیده مقاله:

فشار نسبتاً زیاد تمرینات و مسابقات مکرر فوتبال بویژه در سطوح دانشگاهی ممکن است باعث خستگی فزاینده ، عدم بازیافت کافی و در نهایت افت دستگاه های فیزیولوژیایی بدن از جمله سیستم ایمنی شود 1. شواهدی از تضعیف سیستم ایمنی در طول فصل مسابقات فوتبال با بروز عفونت های مجاری تنفسی فوقانی URTIs در بازیکنان گزارش شده است 3،2 . اما هنوز نتایج متناقضی در این زمینه وجود دارد و مربیان و بازیکنان با نوعی کمبود دانش در این زمینه مواجه هستند 4. بنابرین هدف از این تحقیق بررسی اثر اجرای سه بار پروتکل تمرینی ویژه فوتبال در یک هفته بر پاسخ برخی پارامترهای ایمنی در بازیکنان فوتبال مرد دانشگاهی بود. بدین منظور ۱۶ بازیکن تمرین کرده فوتبال از منطقه ۸ دانشگاه آزاد انتخاب و به طور تصادفی به ۲ گروه تجربی 8 =n و کنترل 8= n تقسیم شدند. گروه تجربی سه بار پروتکل 90 دقیقهای ویژه فوتبال ) با نیمرخ حرکتی مشابه فوتبال و طی مسافتی حدود10 کیلومتر در هر بار اجرا( را اجرا کردند. از آزمودنی ها در دو مرحله 24 ساعت قبل و بعد از اجرا خونگیری به عمل آمد و نمونهها برای تعیین تعداد لنفوسیت ها، نوتروفیل ها، غلظت یمونوگلوبولین های A و G سرم در آزمایشگاه ایمونولوژی مورد آزمایش قرار گرفتند. کلیه اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری spss 18پردازش و جهت مقایسه نتایج قبل و بعد از اجرا درگروه تجربی از آزمون t وابسته و بین دو گروه از آزمون t مستقل در سطح معنی داری p≤ 0.01 استفاده شد . در جدول 1 اطلاعات مربوط به سن )سال(، وزن )کیلوگرم(، قد )سانتی متر(، شاخص توده بدن )کیلوگرم بر مجذور متر( و حداکثر اکسیژن مصرفی )به ازای هر کیلو گرم از وزن بدن در دقیقه( ارائه شده است. نتایج نشان داد انجام سه جلسه فعالیت تناوبی شدید 90 دقیقه ای در بازیکنان فوتبال دانشگاهی باعث افزایش معنی داری در تعداد لنفوسیت ها p=0.001 و نوتروفیل p=0.001 می شود اما تغییر معنی داری در غلظت سرمی ایمونوگلوبولین های g . p= 0.123 و A. p=0.098 ایجاد نمیکند . بحث و نتیجه گیری: به طور کلی به نظر می رسد انجام سه جلسه فعالیت تناوبی شدید 90 دقیقه ای در بازیکنان فوتبال دانشگاهی ممکن است به دلیل وجود انقباضات برونگرای متوالی و بار مکانیکی گسترده بر روی عضلات درشت اسکلتی منجر به صدمات ریز بافتی شود که این خود زمینه واکنش های التهابی را تا چندین ساعت در بدن فراهم سازد اما تغییرات فاحشی در سیستم ایمنی هومورال بازیکنان فوتبال ایجاد نمی کند. بنابرین می توان اظهار کرد که الگوی 3 مسابقه متوالی فوتبال در هفته می تواند تا حدودی فشارزا باشد که البته در نظر گرفتن ریکاوری مناسب در بین این جلسات تمرین یا مسابقات هفتگی ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها:

پروتکل تمرینی شبه فوتبال ، ایمونوگلوبولین ، نوتروفیل ، لنفوسیت

نویسندگان

حسین شیروانی

گروه تربیت بدنی، دانشکده هنر و معماری، واحد یادگار امام خمینی ره شهرری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

فاطمه رستم خانی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد یادگار امام خمینی ره شهرری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Shirvani, H., Ghahreman Tabrizi, K., , & Sobhani, V. (2013). ...
  • Sari-Sarraf, V., Reilly, T., Doran, D. A., & Atkinson, G. ...
  • Tsubakihara, T., Umeda, T., Takahashi, I., Matsuzaka, M., Iwane, K., ...
  • Andersson, H., Bohn, S. K., Raastad, T., Paulsen, G., Blomhoff, ...
  • نمایش کامل مراجع