ارتباط هوش هیجانی و سلامت روان دانش آموزان ورزشکار و غیر ورزشکار

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,941

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SPORTSAMAV01_057

تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: در جهان امروز، سلامت روانی اهمیت بسیاری دارد، زیرا در عصری زندگی می کنیم که به موازات پیشرفت های تکنولوژیکی، صنعتی، اقتصادی و اجتماعی، نابسامانیهای روانی و نفسانی، در حال گسترش است. سلامت روانی، علمی است در جهت بهزیستی، رفاه اجتماعی و سلامت زندگی که با تمامی دوره های زندگی )پیش از تولد تا مرگ( و با تمامی زوایای زندگی )محیطهای خانواده، مدرسه، دانشگاه، کار و جامعه( ارتباط دارد. ۱. سازه دیگری که در روانشناسی به آن توجه شده است هوش هیجانی است. هوش به عنوان یک ویژگی اساسی که تفاوتهای فردی را در بین انسانها موجب میشود از ابتدای تاریخ مکتوب انسان مورد توجه بوده است.۲. پژوهش های انجام شده در زمینه رابطه مولفه های هوش هیجانی و سلامت روان نشان داده اند، که مولفه های این دو سازه ارتباط معناداری با یکدیگر دارند. این روابط متعلق به هر دو جنبه درونفردی و بین فردی هوش هیجانی است. (۳-۴-۵-۶) با این پیش زمینه چنین به نظر میرسد که میتوان سلامت جسم و روان را از طریق آموزش مهارتهای هوش هیجانی بهبود بخشید. ورزش به عنوان ابزار چندبعدی با تاثیرات گسترده و نقش ارزشمند، یکی از شیوه هایی است که افراد می - توانند با استفاده از آن بر فشارهای جسمانی، روحی و روانی و اجتماعی فایق آیند. به همین دلیل سوال مورد بررسی این می - باشدکه آیا هوش هیجانی و سلامت روان دانش آموزان ورزشکار و غیر ورزشکار با هم متفاوت هستند؟ روش شناسی: روش تحقیق توصیفی همبستگی، نوع تحقیق کاربردی بود. جامعه آ ماری این تحقیق را دانش آموزان دختر – مدارس متوسطه شهر اقلید تشکیل داده اند. نمونه آماری بصورت تصادفی و با استفاده از جدول مورگان ۲۵۱ ورزشکار و ۴۲۷ غیرورزشکار( انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از دو پرسشانامه سلامت روان گلددبرگ و هوش هیجانی پترایذر و فارنهام استفاده شد که روایی و پایایی پرسشنامه ها تعیین و به تایید رسید. از آمار توصیفی جهت توصیف آزمودنی ها و در قسمت آمار استنباطی از آزمون کلموگروف اسمیرنوف و ضریب همبستگی پیرسون وآزمون - t مستقل استفاده شد. یافته ها: بین هوش هیجانی و سلامت روان دانش اموزان دختر ورزشکار و غیر ورزشکار رابطه معنادار وجود دارد. بین هوش هیجانی و سلامت روان دانشآموزان دختر ورزشکار و غیر ورزشکار تفاوت معنیدار وجود دارد. بحث و نتیجه گیری: بر اساس یافته های بدست آمده از تجزیه و تحلیل دادهها میتوان گفت که تفاوت معناداری بین دو گروه داناش آموزان ورزشکار و غیرورزشکار در متغیر هوش هیجانی وجود دارد. که با تحقیقات تابش ۱۳۸۳ اساکات و همکاران ۲۰۰۷ داگلاس ۲۰۰۷ همسو میباشد (۷-۸-۹) همچنین ماهونی و همکارانش ۱۹۸۷ اعلام کردند کاه ورزشکاران سطح بالا در مقابل دیگر ورزشکاران از نظر مهارت روانی بهتر بوده اند ۱۰. در یافته دیگر نیز مشخص گردید کاه تفاوت معناداری بین دو گروه دانش آموزان ورزشکار و غیرورزشکار در متغیر سلامت روان وجود ندارد. این مطلب بیانگر این نتیجه است که متغیر سلامت روان در دو گروه دانش آموزان متفاوت نبوده است. که باتحقیق خلعتبری همسو و با تحقیق بوستنی ۲۰۱۱ غیرهمسو می- باشد. یافته های این پژوهش حاکی از آن هستند که ارتقا هوش هیجانی در بین دانش آموزان سلامت روان آنان را در مدرسه افزایش میدهد که این یافته ها با یافته های سایر پژوهشهای منطبق است (۱۱-۱۲) این مسئله از این نظر حائز اهمیت است که نقاص در آنها میتواند به اضطراب، افسردگی و مشکلات مرتبط با آزمون واقعیت منجر شود

کلیدواژه ها:

هوش هیجانی ، سلامت روان ، ورزشکار و غیر ورزشکار

نویسندگان

حکیمه موسوی نژاد

دبیر آموزش و پرورش شهرستان اقلید

مریم مرتضوی

دبیر آموزش و پرورش شهرستان اقلید

لیلا نیکویی

دبیر آموزش و پرورش شهرستان اقلید

سید اسد موسوی

دبیر آموزش و پرورش شهرستان اقلید

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • میر غفوری، سید حبیب الله؛ صیادی تورانلو، حسین؛ میرفخرالدینی، سید ...
  • حسین‌پور، محمد حسن؛ یونسیان، علی؛ خسروی، احمد؛‌صباغ، یگانه؛ کلاهدوزان، سکینه.(1394). ...
  • تابش، سعید. (1383). مقایسه هوش هیجانی در بین زنان ورزشکار(با ...
  • Austin, E. J, Saklofske, D.H, & Egan, V, (2005). Personality ...
  • Jain, A.K, & Sinha, A.K, (2005). General healt in organization: ...
  • Van Leeuwen R, Cusveller B.(2004) Nursing competencies for spiritual care. ...
  • Elkins M, Cavendish R. (2004). Developing a plan for pediatric ...
  • Schutte, Nicola S., Malouff, John M., Thorsteinsson, B Einar. Navjot ...
  • Douglas, M. Wiegand. (2007) .Exploring the role of emotional intelligence ...
  • Mahoney, M.J., Gabriel, T.J and Perkins, T.S.FGHJKL Psychological skills and ...
  • _ Gasper, K. Bramesfeld, K. D, (2005). Should I follow ...
  • Schneider, T. R, Lyons, J. B, Williams, M, (2005). Emotional ...
  • نمایش کامل مراجع