اثرات مقادیر و منابع گوگرد در باغ های سیب استان آذربایجان غربی

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 38,480

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_061

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

گوگرد یکی از عناصر غذایی ضروری برای رشد گیاه و تولید محصولات است. نیاز گیاهان به این عنصر مشابه فسفر و حتی بیشتر نیز می باشد. جذب این عنصر توسط گیاه به صورت یون سولفات (SO4) انجام میگیرد. تاثیر گوگرد اضافه شده به خاک در رفع نیاز گیاه به این عنصر، اصلاح خاکهای آهکی، شور و قلیا و همچنین افزایش حلالیت عناصر غذایی منوط به اکسیداسیون کامل و تبدیل به یون سولفات (SO4) می باشد. اکسیداسیون گوگرد درخاک عمدتا به صورت بیولوژیک و توسط میکروارگانیسمهای مختلف (از جمله باکتریهای جنس تیوباسیلوس) انجام می گیرد. Rupela , Taura (1973) نشان دادند که با مصرف توام گوگرد و تیوباسیلوس pH خاک قلیایی را می توان کاهش داد. بشارتی و همکاران (1379) نشان دادند که مصرف گوگرد همراه با تیوباسیلوس در جذب برخی از عناصر غذایی و رشد ذرت نسبت به مصرف گوگرد تنها تاثیر بیشتری داشته و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است. پسندیده و همکاران (1382) نشان داد که اگر گوگرد و باکتریهای تیوباسیلوس همراه با هاک فسفات و مواد الی (بیوفسفات طلایی تولید داخل) مصرف شوند، علاوه بر کاهش pH، محیط موجب تامین فسفر مورد نیاز گیاه نیز می گردد. سمر و همکاران (1382) در بررسی تاثیر مصرف گوگرد و اثر باقیمانده آن در افزایش سولفات قابل استفاده خاک و رفع کمبود روی و آهن در درختان سیب به این نتیجه رسیدند که مصرف گوگرد باعث کاهش pH خاک در طوب دوره آزمایش شد ومصرف 10 کیلوگرم در هر درخت pH خاک را تقریبا 0/5 واحد کاهش داد. آهک فعال نیز به طور معنی داری آب مصرف گوگرد کاهش یافت. هدف از اجرای این تحقیق بررسی اثرات مقادیر و منابع گوگرد بر کاهش pH ریزوسفر، فراهمی عناصر غذایی قابل جذب علی الخصوص عناصر کم مصرف و افزایش عملکرد و بهبود کیفیت میوه سیب بود.

نویسندگان

عزیز مجیدی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

محمدرضا دیلمقانی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

حامد دولتی بانه

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

محمدجعفر ملکوتی

استاد دانشگاه تربیت مدرس و سرپرست موسسه تحقیقات خاک و آب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • پسندیده، م.، م. ج. ملکوتی و پ. کشاورز.1382. بررسی اثر ...
  • سمر، م. و م. شهابیان.1382. اثر غنی سازی کود آلی ...
  • بشارتی، ح. ک. خاوازی و ن. صالح‌راستین. 1379. بررسی قابلیت ...
  • Penkin, C.F. 1977. Invention, Relating to Mixing Phosphate Sulfur. United ...
  • Rosa, M.C., J. Muchovej, J. Much ovegand, and V.H. Alvarez. ...
  • Rupela, O.P. and P. Tauro. 1973. Utilization of thiobacillus to ...
  • نمایش کامل مراجع