بررسی اثرات باقیمانده تغذیه پداژکهای گلایل بامقادیر و منابع مختلف پتاسیم و عناصر کم مصرف بر عملکرد کمی و کیفی گل خاصل از پداژه ها در سال بعد

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 985

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_182

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

گل گلایل از جمله گلهای مهم شاخه بریده ایران می باشد. بارما و همکاران (3) با بررسی اثر ازت، فسفر و پتاسیم بر تولید پداژه گل گلایل گزارش کردند که اثر ازت و پتاسیم بر تعداد و وزن پداژه و پداژک ها چشمگیر تر از فسفر بود. بیشترین تعداد، وزن و قطر پداژه ها و پداژک ها، در بالاترین سطح مصرف پتاسیم و ازت خالص به ترتیب 30 و 45 گرم در متر مربع بدست آمد. ملکوتی و ایرانشاهی (2) با استفاده از بررسی منابع، توصیه به مصرف ازت، فسفر و پتاسیم به ترتیب مقدار 135- 90، 90 و 180 کیلوگرم در هکتار و با در نظر گرفتن آزمون خاک توصیه کردند. در تحقیق دیگری سریتو (4) برای تولید پداژه گلایل در سه رقم مختلف گلایل به ترتیب ازت، فسفر و پتاسیم را بین 600-500، 3280-500 و 600-420 کیلوگرم در هکتار ذکر نموده است. وی همچنین نشان داد که نیاز کودی گلایل با توجه به رقم آن می تواند خیلی متفاوت باشد .بنی جمالی (1) در سال قبل از این آزمایش با اعمال تیمارهای مقادیر و منابع مختلف پتاسیم شامل : T1) تیمار ازت و فسفر (بر اساس آزمون خاک 270 کیلوگرم در هکتار K2O) و به عنوان شاهد، T2) ازت و فسفر (بر اساس آزمون خاک) +K1 (پتاسیم بر اساس آزمون خاک و از منبع کلرور پتاسیم)، T3) ازت و فسفر K1+ (پتاسیم بر اساس آزمون خاک و از منبع سولفات پتاسیم )، T4) ازت و فسفر K2 (میزان پتاسیم دو برابر توصیه بر اساس آزمون خاک از منبع کلرور پتاسیم )T5) ازت و فسفر K2+ (میزان پتاسیم دو برابر توصیه بر اساس آزمون خاک از منبع سولفات پتاسیم)، +T2(T6 عناصر میکرو (بر اساس آزمون خاک) +T3(T7 عناصر میکرو (بر اساس ازمون خاک) K2+T1 (T8 (مصرف پتاسیم بر اساس آزمون خاک قبل از کاشت ازمنبع سولفات پتاسیم + مصرف پتاسیم بر اساس آزمون خاک از منبع کلرور پتاسیم به صورت سرک) + عناصر میکرو (بر اساس آزمون خاک) ، (T9 مصرف کود به روش کشاورزی (فقط کود فسفره ازمنبع سوپر فسفات تریپل بهمیزان 150 کیلوگرم در هکتار)، نتایج نشان داد که مصرف پتاسیم به میزان 270 کیلوگرم در هکتار ازمنبع کلرور پتاسیم (T6) در جهت بدست آوردن بالاترین وزن انواع پداژه و پدازه چه، و از منبع کلرور پتاسیم (T7) جهت دستیابی به بالاترین تعداد انواع پداژه و پداژک با توجه به آزمون خاک مناسب می باشد. با توجه به اهمیت تعذیه پداژه در تولید گل و نقشی که پتاسیم در این رابطه می تواند داشته باشد در این تحقیق پداژهای تولید شده تحت تیمارهای مختلف پتاسیم در سال قبل (آزمایش فوق) مجددا در سال بعد درشرایط یکسان کوددهی کشت گردید و مورد بررسی قرار گرفت.

نویسندگان

سیدمحمد بنی جمال

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات گل و گیاهان زینتی - شهرستان محلات - استان مر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بنی جمالی، س.م. 1382. گزارش نهایی برسی اثرات تغذیه مقادیر ...
  • ملکوتی، محمد جعفر و ابوالفضل ایرانشاهی. (1377). ضرورت مصرف بهینه ...
  • Barma, G., S. Chanda and N. Roy chowdhury _ 1998. ...
  • Cirrito, M. 1976. Trials on fertilizing to increase the size ...
  • نمایش کامل مراجع