تاثیر سطوح مختلف شوری آب آبیاری بر عملکرد ارقام اصلاح شده برنج در شرایط گلخانه ای

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,337

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_253

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

استان مازندران با سطح زیر کشت 200 هزار هکتار ازمناطق عمده کشت برنج در ایران میباشد. رودخانه، چشمه، چاه و آب بندان های محلی منبع اصلی آب ابیاری شالیزارها این استان می باشد. اگرچه اکثر این اراضی از نعمت آب و خاک مناسب بهره مند هستند ولی متاسفانه مناطق زیادی از این اراضی به دلایل گوناگون ازجمله همجواری با دریا از این مزیت بی بهره بودهو از شوری خاک و آب رنج می برند. این مناطق با وسعت 30 هزار هکتار 14 درصد از کل اراضی شالیکاری این استان را تشکیل می دهد. با توجه به اینکه برنج با حد بحرانی شوری آب ds/m3 گیاهی کاملاً حساس به شوری است (5) تاکنون آزمایشات زیادی با هدف یافتن راهی جهت حل مشکل کشاورزان انجام شد. تمامی این مطالعات اثر شوری بر برنج راتایید میکند. سعادتی ضمن انجام آزمایشی گزارش کرد که تمام ارقام برنج تحت تاثیر شوری قرار گرفته اند. ولی ارقام محلی در مقایسه با ارقام اصلاح شده از مقاومت بیشتی برخوردار هستند (2). رضوی پور ضمن بیان اینکه برای بررسی اثر شوری بهتر است آزمایش در شرایط گلخانه ای و تحت کنترل با شد گزارش کرد ارقام 433، حسنی و دمسیاه به تنش شوری مقاوم میباشند (1).ولی تاکنون در خصوص واکنش ارقامی که در سال های اخیر شده توسط موسسه تحقیقات برنج کشور اصلاح و معرفی شده است مطالعاتی به عمل نیامده است. لذا به منظور بررسی واکنش این ارقام به سطوح مختلف شوری و یافتن واریته های مقاوم برای هر سطح جهت توصیه به کشاورزان و همچنین استفاده از این واریته ها به عنوان والد در برنامه های اصلاحی آینده این آزمایش انجام شد.

نویسندگان

رضا اسدی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور

مجتبی رضایی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رضوی پور. تیمور. 1378 . گزارش نهایی طرح " بررسی ...
  • سعادتی. ناصر. 1374. گزارش نهایی طرح " بررسی وتعیین عملکرد ...
  • سعادتی. ناصر. 1367. گزارش نهایی طرح " نتایج بررسی و ...
  • کاووسی. مسعود. 1374. تعیین مدل مناسب پیش بینی عملکرد برنج ...
  • همایی. مهدی.1381. واکنش گیاهان به شوری. انتشارات کمیته ملی آبیاری ...
  • نمایش کامل مراجع