بررسی شکل های معدنی فسفر در چند خاک آهکی انتخابی استان فارس

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,597

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_291

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

خاک های زراعی ایران مقادیر زیادی کودهای فسفر را در دهه های گذشته دریافت کرده اند که به تجمع فسفر در این خاک ها منجر شده است. تجمع فسفر در خاک ها، می تواند سبب آبودگی محیط زیست و همچنین کمبود عناصر غذایی به ویژه روی در گیاهان گردد. بدین جهت اطلاع از وضعیت فسفر درخاک های آهکی ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. عصاره گیری جزء به جزء فسفر یک ابزار کاربردی وساده جهت ارزیابی وضعیت فسفر خاک می باشد. به صورت کلی، فسفر درخاک های آهکی به چهار گروه 1) به آسانی قابل جذب، 2) فسفر جذب شده بر روی اکسیدهای آهن و آلومینیوم (Al-P , Fe-P) ، 3) فسفر متصل به کلسیم و 4) فسفر محبوس (O-P) تقسیم بندی می گردد. یکی از مسائل مهم در عصاره گیری جزء به جزء فسفر، مشکل باز جذب فسفر عصاره گیری شده توسط خاک می باشد. ویلیامز و همکاران (1) عقیده دارند باز جذب فسفر محلول در فلورایدآمونیوم بر کربنات بسیار مهم است. این محققین همچنین، نشان دادند که یک پوسته نازک فلوراید کلسیم بر روی ذرات کربنات کلسیم تشکیل می گردد که توانایی زیادی در باز جذب فسفر ار محلول فلورایدآمونیوم و هیدروکسید سدیم داراست. باربانتی و همکاران (2) باز جذب فسفر را در مرحله عصاره گیری با سیترات بی کربنات دی تیونات(CBD) و استات سدیم مشاهده کردند، اما آنها این بازیافت را درمرحله استات سدیم مهم تلقی نمودند. اهداف این تحقیق عبارت از 1) ارزیابی شکل های مختلف فسفر معدنی در هجده خاک آهکی استان فارس، 2) ارزیابی باز جذب فسفر در مراحل مختلف عصاره گیری جز به جز، 3) مقایسه مقدار فسفر عصاره گیری شده توسط بیکربنات سدیم 0/5 مولارpH=8.5 و کلرید منییم 1 مولار Ph=8.2 به عنوان شاخص های فسفر قابل جذب بود.

نویسندگان

ابراهیم ادهمی

دانشجوی دوره دکتری بخش خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

منوچهر مفتون

استاد بخش خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

عبدالمجید رونقی

دانشیار بخش خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

نجفعلی کریمیان

استاد بخش خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Wiliams, J.D.H., J.K. Syers, R.F. Harris, and D.E. Armstrong. 1971. ...
  • inorganic phosphate in calcareous lake sediments. Soil Sci. Soc. Am. ...
  • Barbanti, A., M.C. Bergamini, F. Frascari, S. Miserocchi, and G. ...
  • Jiang, B., and Y. Gu. 1989. A suggested fractionation scheme ...
  • Samadi, A. and R.J. Gilkes. 1999. Phosphorous transformation and their ...
  • نمایش کامل مراجع