ارزیابی چند عصاره گیر به منظور تعیین پتاسیم قابل استفاده ذرت در شماری از خاک های همدان

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,316

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_306

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

به منظور تعیین پتاسیم قابل استفاده گیاه و ارائه توصیه کودی مناسب برای این عنصر، انجام برنامه آزمون خاک امری ضروری است. در برنامه آزمون خاک برای یک عنصر غذایی، انتخاب عصاره گیر و آزمایش های تعیین همبستگی بین مقدار عنصر غذایی عصاره گیری شدهاز خاک و مقدار جذب شده توسط گیاه از اولویت ویژه ای برخوردار است (2و4). طیف گسترده ای از عصاره گیرها برای تعیین پتاسیم قابل استفاده گیاه به کار رفته که احتمالا از همه متداولتر روش استات آمونیوم مولار خنثی است (5و6). در این روش مجموع پتاسیم تبادلی و محلول و مقداری از پتاسیم غیر تبادلی استخراج می شود (8). بعضی از محققین رابطه خوبی بین پتاسیم قابل استخراج به وسیله استات آمونیوم و جذب آن توسط گیاه به دست آورده اند (7). برای خاک هایی که حاوی مقادیر زیادی رس های اسمکتایت، کائولینایت و مواد آلی هستند و در عین خال مقدار ایلایت یا دیگر کانی های میکایی در آنها کم است، رابطه ذکر شده قوی تر می باشد (7). این عصاره گیر در ایران نیز (بدون اینکه تحقیقات جامعی روی آن انجام شده باشد) به عنوان تنها عصاره گیر برای استخراج پتاسیم مورد استفاده قرار می گیرد . ولی با توجه به اینکه خاک های مناطق مختلف از لحاظ کانی شناسی و سایر خصوصیات با هم تفاوت دارند و تاکنون در استان همدان مطالعات اندکی درباره وضعیت پتاسیم صورت گرفته، عصاره گیر مناسبی برای استخراج پتاسیم قابل استفاده گیاه ذرت در این اراضی معرفی نگردیده است. به همین منظور این تحقیق جهت تعیین عصاره گیر یا عصاره گیرهای مناسب برای ارزیابی پتاسیم قابل استفاده و نیز برآورد حد بحرانی پتاسیم برای ذرت رقم سینگل گراس در شماری از خاک های این استان انجام شد.

نویسندگان

مهدی سمواتی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی

علیرضا حسین پور

استادیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

فرنوش طهماسبی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حسین پور، علیرضا. 1383. ارزیابی چند عصاره‌گیر جهت تعیین پتاسیم ...
  • کاوسی، مسعود و محمود کلباسی. 1378. مقایسه روش‌های عصاره‌گیری پتاسیم ...
  • Cate, R.B. and L.A. Nelson. 1971. A Simple statistical procedure ...
  • Corey, R.B. 1987. Soil test procedures. Soil testing: Sampling, correlation, ...
  • Haby, _ A., M. P. Russelle and E.O. Skogley. 1990. ...
  • Knudsen, D., G.A. Peterson and P.F. Pratt. 1990. Lithium, sodium, ...
  • Kumari, P. P. and R. S. Aiyer. 1993. Soil test ...
  • Mc Lean, E.O. and M.E. Watson. 1985. Soil measurements of ...
  • نمایش کامل مراجع