تأثیر کوتاه مدت سیستم های خاک ورزی و مواد آلی بر تراکم طول ریشه ذرت و ویژگی های فیزیکی خاک

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,074

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_391

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

سامانه های خاک ورزی و مواد آلی دو پارامتر مهم در مدیریت زراعی می باشند که می توانند ویژگی های فیزیکی خاک و ریشه را تحت تأثیر قرار دهند . هرگونه تغییر فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک برای بهبود شرایط جوانه زنی، استقرار و رشد گیاهان، خاک ورزی محسوب می شود . ساختمان خاک از طریق تأثیر در مقاومت فروروی خاک و انتشار عناصر غذایی بر رشد گیاه اثر می گذارد و خاک ورزی از جمله عوامل مهمی است که می تواند باعث تخریب یا بهبود ساختمان خاک شود . موادآلی به علت اثر مطلوبی که بر ویژگی های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک دارد، باعث حفظ و تقویت حاصلخیزی خاک شده و به عنوان یکی از اجزای اصلی باروری خاک شناخته می شود و تأثیر شگرفی بر رشد و نمو گیاه و عملکرد محصول دارد . اگرچه مطالعات متعددی در زمینه تأثیر خاک ورزی و مواد بهساز خاک بر رشد ریشه توسط محققینی از جمله اندرسون (1987) ، باربر (1971) و لال (1989) انجام شده است ولی اغلب با منابع کودی غیر آلی به کار رفته است و اطلاعات کمی در زمینه تأثیرات توأم خاک ورزی و کاربرد کود آلی وجود دارد . در ایران، در نواحی مرکزی مطالعاتی توسط حاج عباسی و همت (2000) و شیرانی و همکاران (2002) انجام گرفت . طبق گزارشات آنها تأثیرات کوتاه مدت و میان مدت سیستم های خاک ورزی بر ویژگی های خاک و گیاه معنی دار نبود . احتمالاً ساختمان ناپایدار خاک به علت میزان کم مواد آلی از دلایل آن می باشد . در نواحی غربی در زمینه تأثیر سامانه های مدیریتی بر ویژگی های خاک و گیاه اطلاعات کمی وجود دارد . هدف از این تحقیق بررسی تأثیر سامانه های خاک ورزی و کود آلی برتراکم طول ریشه و ویژگی های فیزیکی خاک در ناحیه غرب ایران می باشد

نویسندگان

آزاده صفادوست

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بوعلی سینا، همدان

علی اکبر محبوبی

دانشیار دانشگاه بوعلی سینا، همدان

محمدرضا مصدقی

استادیار دانشگاه بوعلی سینا، همدان

عباس نوروزی

کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی همدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Anderson, E.L. 1987. root growth and distribution as influenced by ...
  • Barber, S.A. 1971. Effect of tillage practice on corn (Zea ...
  • Blake. G.R. 1986. Bulk density. In: Methods of Soil Analysis. ...
  • Bradford, J.M. 1986. Penetrability. In: Klute, A. (Ed.), Methods of ...
  • Hajabbasi, M.A., and A. Hemmat. 2000. Tillage _ on aggregate ...
  • Lal, R., T.J. Logan, and N.R. Fausey. 1989. Long term ...
  • Newman, E.I. 1966. A method of estimating the total length ...
  • Shirani, H., M.A. Hajabbasi, M. Afyuni, and A. Hemnat. 2002. ...
  • نمایش کامل مراجع