رر سیی تأثیرمقادیرمختلف پلیمرسوپر جاذب (TARAWAT A200) و سطوح مختلف تنش خشکی روی رشد و عملکرد ذرت علوفه ای ( Zea may )

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,252

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_414

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

براساس آمار موجود، بیش از 90 درصد آب مصرفی در بخش کشاورزی مصرف می گردد و بیشترین میزان تلفات آب نیز در این بخش صورت می گیرد . بنابراین استفاده بهینه از آب در این بخش نقش مهمی درحیات بشریت ایفا می کند؛ زیرا علاوه بر افزایش منابع آب قابل شرب باعث افزایش سطح کشت در مناطق خشک و نیمه خشک گردیده و افزایش تولید رابه همراه خواهد داشت . امروزه از روشهای مختلف مدیریتی برای رسیدن به این مقصود استفاده می گردد . یکی از این روشها استفاده از مواد پلیمری سوپر جاذب است . پلیمرهای سوپر جاذب قادرنند تا میزان 400 میلیتر آب به ازای هر گرم وزن خشک پلیمر در خود ذخیره کرده ومتورم شوند، سپس به طور تدریجی آب را در خاک رها کرده و به حالت اولیه خود برگردند . این فعل و انفعال می تواند مرتباً تکرار شده، در نتیجه خاک برای مدت بیشتری مرطوب می ماند (2) ، همچنین استفاده از پلیمر های سوپر جاذب میزان ذخیره رطوبتی خاک را افزایش میدهند (3) افزایش وزن خشک با کاربرد پلیمرهای سوپر جاذب در گیاه گندم (Triticum aestivum ) گزارش گردیده است (4). مطالعاتی که در سال 1999 انجام گردید نشان داد که افزودن پلیمرهای سوپر جاذب به خاک شنی موجب افزایش ظرفیت نگهداری آب در خاک می گردد . در آزمایشی که روی سه نوع خاک سبک متوسط و سنگین و سه دور12و4،8 روز و روی گیاه پانیکوم آبیاری (Panicum amtidota retz ) انجام شد، مشخص گردید که اثر ساده پلیمر آبدوست روی موفقیت بوته 10 درصد بوده و تعداد خوشه های ظاهر شده روی هر بوته تا 85 درصد افزایش یافته است همچنین تفاوتهای خیلی زیاد تعداد خوشه در دورهای آبیاری با انواع بافت خاک به طور قابل توجهی کاهش یافت (1) در تحقیق حاضر هدف ازانجام این آزمایش بررسی اثر کاربرد مقادیر پلیمر سوپر TARAWAT A200 روی رشد ذرت علوفه ای تحت شرایط تنش خشکی و نیز معرفی مناسب ترین میزان مصرف پلیمر تحت شرایط مذکور روی گیاه ذرت می باشد .

نویسندگان

بهروز موذن زاده قمصری

مجتمع آموزش عالی ابوریحان، دانشگاه تهران

ایرج اله دادی

مجتمع آموزش عالی ابوریحان، دانشگاه تهران

غلام عباس اکبری

مجتمع آموزش عالی ابوریحان، دانشگاه تهران

فیروزه یزدانی

مجتمع آموزش عالی ابوریحان، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بانج شفیعی، ش. _ رهبر، ا. (1380). بررسی کارآیی نوعی ...
  • Bowman, D. C., and R.Y. Evans. 1991 .Calcium inhibition polyacryl ...
  • Huttermann, A., M. Zommorodi and K. Reise. 1999. Addition of ...
  • Johnson, M.S. and R.T. Leach. 1990. Effect of superab sorbent ...
  • نمایش کامل مراجع