بررسی اثر کم آبیاری به روش جویچه ای یک در میان بر عملکرد ذرت دانه ای در شمال خوزستان

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,137

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_437

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

کم آبیاری یکی از روش های مدیریتی است که می توان آن را به شیوه های مختلف در مقاطعی از دوره رشد و یا در تمام دوره رشد گیاه اعمال نمود . آبیاری جویچه ای یک در میان ثابت و یک در میان متناوب از جمله روش های اعمال کم آبیاری جهت استفاده بهینه از آب آبیاری است که در این طرح تحقیقاتی اثر این شیوه آبیا ری بر عملکرد ذرت دانه ای در شمال خوزستان مورد ارزیابی قرار گرفته است . موزیک و دوزک (3) نشان دادند که استفاده از روش آبیاری جویچه ای یک در میان در خاکهای سیلتی کلی لوم با نفوذ پذیری پایین تاثیر کمی روی جذب آب و عملکرد محصولات چغندرقند و سورگوم دانه ای دارد حال آنکه جذب آب و عملکرد محصولات مذکور با این روش آبیاری در خاک کلی لوم ، بستــه به فاصلــه و طول جویچــه ها از یکدیگر بصورت مشخصی کاهش می یابد . کانگ و همکاران (2) در ایستگاه تحقیقات آبیاری چین با خاک لومی شنی، سه روش آبیاری جویچه ای یک در میان ثابت (FFI )، یک در میان متناوب (AFI )و آبیاری جویچه ای تمام شیارها (CFI) را برای گیاه ذرت مقایسه نمودند . نتایج این تحقیق نشان دادکه روش AFI برای آبیاری ذرت یک شیوه مؤثر جهت کاهش مقدار آب آبیاری در نواحی خشک است، جائیکه عملکرد ذرت به شدت وابسته به آبیاری است . سپاسخواه روش آبیاری جویچه ای یک در میان را برای گیاهانی نظیر چغندرقند ، ذرت و لوبیا در منطقه باجگاه دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز مورد آزمایش قرار داد . وی نتیجه گرفت که گیاهانی نظیر ذرت و لوبیا که تولید مثل جنسی دارند، آبیاری جویچه ای یک در میان در طول دوره رشد، سبب کاهش قابل ملاحظه ای در محصول دانه آنها می شود (1).

نویسندگان

محمد خرمیان

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :