ارزیابی تحمل به شوری کولتیوارهای طالبی در مراحل مختلف رشد

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,490

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_455

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

بخش عمده کشورمان ایران از نظر اقلیمی جز مناطق خشـک و نیمـه خشک محسوب می شود، از ویژگی های ایـن گونـ ـه منـاطق تبخیـر زیـاد، نزولات جوی اندک و پراکنده می باشد که نهایتاً منجر به تجمع املاح مختلف در لایه سطح ـی بیشتر خاک هـا شـده و بـ ـاعث شـور شدن اراضـی می شود . از طرفی زمین های کشاورزی به دلیل آبیـاری با آب های شور و بی توجهی به خصوصیات آنها در مـدت کوتـاهی در معرض پیشروی شوری قرار می گیرند کشت آبـی جا یگـاه مهـم را در خصوص رشد و پرورشی محصـولات سـبزی و صـیفی دارد از طرفـی آبهای شور و زمینهای شور که از کیفیت کمتری برخوردار مـی باشـند قسمت قابل ملاحظه ای از مناطق کشت طالبی و خربـزه را بـه خـود اختصاص داده است . بررسی ها نشان داده اند که طالبی از نظر تحمـل به شوری در ط ول دوره جوانه زنی واکنشـهای متفـاوتی را نشـان داده است . ولی مورد مذکور هیچگونه همبستگی بـا تحمـل بـه شـوری در مراحل دیگر رشد یا محصول دهی ندارد فرانکـو و همکـاران در سـال 1993 اثرات شوری را بر مراحل مختلف رشد طالبی رقم رویگال مورد بررسی قرار دادند . نتایج بدست آمده نشان داد کـه درصـد جوانـه زنـی درشوری بالا بمیزان 50 درصدکاهش مـی یابـد . شـانون و فرانکـوئیز 1978 تحمل به شوری را در سه کولتیـوار طـالبی مـورد مطالعـه قـرار دادند، نتایج بدست آمده نشان داد که با افـزایش شـوری، وزن خشـک گیاه، عملکرد محصول، وزن خشک قسمت های هوایی، وزن میوه، در هر سه کولتیوار کاهش محسوسی حاصل نموده است، رقم Topmar در سطح پایین شوری بیشترین عملکرد را نشـان داده اسـت . نوکایـا و همکاران در سال 1983 در یک آزمایش، تحمـل بـه شـوری کولتیـوار رقم Verigal را در یک کشت بـدون خـاک یـا هایـدروپونیک مـورد ارزیابی قرار دادند، نتایج حا صل از تجزیه برگی و میوه نشان می دهـد که قطر میوه و وزن تر برگها همزمان با افـزایش شـوری سـیر نزولـی دارد . میزان مواد جامد محلول (TSS) یـک افـزایش خطـی نـاچیزی همراه با افزایش شوری دارد .

نویسندگان

محسن سیلسپور

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • .Franco. J.A, and C.Esteban. 1993. Effect of salinity on various ...
  • .Shanon. M. and L.E. Francois 1987. Salt tolerance of three ...
  • نمایش کامل مراجع