بررسی خصوصیات میکرومرفولوژیکی و SEM املاح و گچ در خاک های سرشار از گچ منطقه بم

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,047

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_512

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

علی رغم گسترش نسبتاً زیاد خاک های گچی در مناطق خشک و نیمه خشک جهان، اطلاعات موجود در زمینه تشکیل این گونه خاکها و مکانیسم تشکیل اشکال مختلف گچ نسبتاً محدود است . در این گونه خاک ها علاوه بر گچ غالباً املاح محلول تر دیگر نیز به مقادیر متفاوت دیده می شود . این کانی ها میتوانند موروثی و یا در اثر فرایندهای خاکسازی تشکیل شده باشند . حلالیت نسبتاً پایین تا زیاد این کانی ها و اثرات مخرب ناشی از توزیع و تبــــلور مجدد آنــها از فرایندهایی است که خصوصیات کشاورزی و مهندسی این خاک ها را تحت تأثیر قرار میدهد . در بررسیهای میکرومورفولوژیکی این املاح، تنوع گسترده ای از شکل بلور، اندازه و نحوه آرایش آنها مشاهده می گردد . محمودی (1364) در مطالعات میکرومورفولوژی خاک های کرج 4 نوع عارضه گچی به نام های جیبسان، کریستالاریا، بلورهای اینترکالاری گچ و ذرات درشت و معمولاً آن هدرال گچ را شناسایی و منشأ پدوژنیکی یا ژئوژنیکی آنها را مورد بررسی قرار داده است . خادمی و مرموت (2003) نیز در مطالعات خاک های گچی اصفهان به اشکال منفرد، فیبری، عدسی شکل، گرانولار و بلورهای در هم گچ توجیه شده در زمینه خاک یا درون حفرات کانالی شکل و پلانار اشاره نموده اند . باک و همکاران (2002) نیز ضمن بررسی ویژگی های تجمعات سفید و کوچک گچ (Snowball) با میکروسکوپ پلاریزان و SEM در جنوب نیومکزیکو، اشکال متفاوتی از جمله فرم عدسی شکل، شش گوشه، منشوری، گرانولار و رشتهای شکل را مشاهده نموده بدین سبب هدف این تحقیق بررسی فرم های مختلف گچ و نمک های محلول تر دیگر با روش های میکروسکوپی و اُلترامیکروسکوپی به منظور دست یابی به شرایط تشکیل اینگونه ترکیبات می باشد .

نویسندگان

ابراهیم مقیسه

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

شهلا محمودی

دانشیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

علی زین الدینی

استادیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

احمد حیدری

رئیس بخش آب و خاک مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • محمودی، شهلا. 1365. مرفولوژی و پیدایش گچ در برخی از ...
  • Brenda Buck. J. and G. John. 2002. Snowball Morphology And ...
  • Hanna, F.S, and G. Stoops. 1976. Contribution To The M ...
  • Jafarzadeh, A. 2002. Different factors impacts on gypsum crust crystallization ...
  • Soil Survey Staff. 2003. Keys tO soil taxonomy, _ Edition. ...
  • Stoops, G. 2003. Guidelines for analysis and description of soil ...
  • USDA. 1972. Soil survey labrotoary methods and precedures for collecting ...
  • نمایش کامل مراجع