مکان یابی پهنه های مستعد کشت زیتون در استان لرستان با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,306

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_516

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

کشور ایران جزو وارد کنندگان عمده روغن خوراکی بـوده، بـ ه طـوری که هم اکنون بیش از %90 نیاز کشور از خارج وارد می شود (6) توسعه کشت درختان زیتون می تواند منبع بسیار خـوبی بـرای تـأمین روغـن خوراکی مورد نیاز کشور باشد (1) با توجه به خصوصـیات فیزیولـوژی، درختان زیتون می توانند در زمین های کوهپایه ای که مناسب کشـت انواع زراعت ها مخصوصاً زراعت دانه های روغنـی نمـی باشـد، رشـد نموده و عملکرد قابل قبولی را بدهد (3 و 4 )در کشـور مـا جـوامعی از زیتون های جنگلی در شمال کشور و درختان ک هنسال آن در بعضی از نقاط استان لرستان، فارس، کرمان، بلوچستان و خوزستان ( دامنه های زاگرس میانی ) دیده می شوند (2) استان لرستان با مساحت 2847000 هکتـار بـه سـبب واقـع شـدن در قلمرو زاگرس در زمره مناطق کوهستانی کشور بـوده بـه طـوری کـه بیش از %75 کل وسعت آن را کوهست ان ها و تپه ها تشکیل داده انـد . این استان در برگیرنده بخش هایی از حوزه های آبریز کرخه و دزعلیـا می باشد که به لحاظ منابع آب دارای پتانسیل چشمگیر بوده و از ایـن نظر در زمره استان های پرآب کشور است . متوسط بارندگی استان برابر 547 میلی متر و حدود 60 درصد استان شی بی بالاتر از 12 درصـد دارد ( 5 ). با توجه بـه شـیب متوسـط بـالای اسـتان و وجـود منـابع آب کـافی، مکان یابی محدوده هـایی ازگسـتره اراضـی اسـتان کـه بـالقوه دارای قابلیت توسعه باغ های زیتون هستند ضروری به نظر می رسد و هدف این تحقیق نیز تفکیک پهنه هـای مناسـب از نامناسـب بـرا ی کشـت زیتون و اولویت بندی در پهنه های مناسب می باشد .

نویسندگان

شهرام امیدواری

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

مراد سپهوند

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

سیدمجید مبارکیان

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

علی اصغر فرشی

عضو هیات علمی سابق موسسه تحقیقات خاک و آب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • درویشیان، محمود، زیتون. 1380. تهران، نشر آموزش کشاورزی. ...
  • روشن زاده.1379 حسن، ضرورت مکانیابی تک درختان زیتون و موارد ...
  • صادقی، حسین.1381. کاشت. داشت و برداشت زیتون، نشر آموزش کشاورزی. ...
  • فرشی، علی اصغر و همکاران . 1376 . برآورد آب ...
  • وزارت کشاورزی (معاونت برنامه ریزی و بودجه). 1376 . مطالعات ...
  • وزارت کشاورزی (معاونت برنامه ریزی و بودجه). 1380 . آمارنامه ...
  • نمایش کامل مراجع