بررسی نقش مولیبدن و سیلیسیم در افزایش عملکرد و بهبود کیفیت گندم

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,257

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_052

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

سیلیسیم از نظر فراوانی دومین عنصر موجود در خاک بوده ودر حدود %28 پوسته زمین از سیلیسیم تشکیل شده است . در مناطق حارهای مرطوب بدلیل بالا بودن هوادیدگی، قسمت عمده سیلیسیم از خاک ها شسته شده و موجب تشکیل خاکهای سرشار از اکسیدهای آهن و آلومینیم با سیلیسیم کم میشود ).3) از سوئی دیگر با وجود بالا بودن مقدار سیلیسیم اکثر خاکها، ولی کشت متوالی محصولات مختلف زراعی موجب کاهش سطح سیلیسیم قابل استفاده گیاه میشود . گیاهان خانواده گرامینه غیر آبزی نظیر گندم، جو، یولاف، سورگوم، ذرت و نیشکر در حدود 10 گرم سیلیسیم در کیلوگرم بافت گیاهی تجمع داده ولی گیاهان خانواده گرامینه آبزی بیش از 50 گرم سیلیسیم در در محلول خاک وجود داشته و جذب MoO - کیلوگرم بافت گیاهی تجمع میدهند ).3) مولیبدن بصورت آنیون 4 سطحی آن بر سطح کلو ئید های آلی و معدنی شدیدا تحت تاثیر پ هاش خاک می باشد به نحوی که در پ هاش اسیدی قابلیت استفاده آن به شدت کاهش می یابد و بالعکس ).2) کاربرد کودهای ازتی حاوی نیترات در بسیاری از محصولات باغی، غلات و لگوم سبب تشدید علائم کمبود مولیبدن شده که با کاهش رشد، رنگ پریدگی برگ و ظهور علائم نکروتیک در برگها همراه می باشد ).1) بنابراین با توجه به نقش و اهمیت سیلیسیم و مولیبدن، این تحقیق به منظور بررسی اثر سیلیسم و مولیبدن بر عملکرد و بهبود کیفیت گندم صورت گرفته است

نویسندگان

علی چراتی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

غلامرضا علیزاده

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

اسماعیل جعفرزاده

کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

فریبرز عباس زاده

کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Chatterjee C., N. Nautiyal, and S .C.Agarwala. 1985. Metabolic changes ...
  • Lindsay, W.L. 1979. Chemical equilibria in soils. New York: John ...
  • Savant, N.K., G.H. Snyder, and L.E. Datnoff.1997. Silicon management and ...
  • نمایش کامل مراجع